Schug - Chardonnay Carneros

Nog %1 beschikbaar
Schug Winery Opgericht in 1980 geldt Schug Winery als de ultieme droom van de meest gevierde wijnmaker van Californië. Na een periode gewerkt te hebben als eerste wijnmaker bij Joseph Phelps richtte Walter zijn Schug Winery op. Met zijn ervaring in Europa en Californië kon hij zich richten op het tel . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Napa Valley
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Schug Winery
Land Verenigde Staten

Details

Een klassieke, bijna Europese Chardonnay van de beste wijngaaren uit Carneros. Dus met rijpe aroma's van tropisch fruit en specerijen, citrusvruchten, peer, en de ouderwets lekkere geur van ovengegaarde appels met boter. In de mond fris, evenwichtig en complex, met een lange afdronk.

smaakimpressie

Klassieke neus met rijpe aroma’s van tropisch fruit en specerijen, citrusvruchten, peer, en de ouderwets lekkere geur van ovengegaarde appels met boter. In de mond fris, evenwichtig en complex, met een lange, zuivere afdronk.

vinificatie

Bij Schug worden geen ‘blockbusters’ gemaakt; de nadruk bij de Chardonnay-wijnen ligt helemaal op finesse en fruit. De druiven komen van de eigen Carneros-wijngaarden, voor meer complexiteit aangevuld met druiven uit wijngaarden van Sangiacomo, Roche, Ricci, Lund, Cornerstones en Wood Valley. De vinificatie volgt het klassieke Europese voorbeeld, met gisting op barriques van Frans eikenhout (Allier), gevolgd door een opvoeding van 9 maanden op de ‘lie’ (eigen fijn bezinksel) in dezelfde barriques.