Stark Condé - Three Pines Syrah

€ 42,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Stellenbosch
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Stark-Condé
Land Zuid-Afrika

Details

Klassieke, vrij koele syrah met enorm veel elegantie. Diep in Stellenbosch ligt de Jonkerhoek vallei, waar het 's-nachts vrijwel altijd koel is. Tot laat op de dag zorgt de zon voor optimale rijpheid van de druiven.

smaakimpressie

Zeer geconcentreerde wijn, zonder daarbij zwaar of gekonfijt te zijn. In zijn jeugd nog wat ingetogen. Gul en complex, elegant en fluwelig van structuur, goed geïntegreerde tannines en een lange, weelderige finale.

vinificatie

De druiven voor deze ‘single vineyard’-wijn worden perfect rijp geoogst, met een goede natuurlijke zuurgraad. Ze worden met de hand geplukt en een nacht lang tot 12°C afgekoeld. Het grootste deel van de trossen wordt ontsteeld en na een zorgvuldige controle worden de druiven licht gekneusd. Het kleinere deel niet ontsteelde trossen wordt ook niet gekneusd. De gisting vindt plaats in kleine open kuipen na een inweking van enkele dagen. Na een lichte persing wordt de jonge wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter (30% nieuw). Daarin ondergaat hij de malolactische gisting en een opvoeding van 22 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn niet geklaard of gefilterd. Een eventueel (fijn) depot is een extra teken van kwaliteit en zuiverheid.