Tellier Champagne - La Côte aux Cerisiers Blanc de Blancs

Nog %1 beschikbaar
Champagne Tellier Bij Quentin Tellier van het kleine Champagnehuis Tellier draait alles om terroir. Zijn domein ligt in het dorpje Moussy, vlak onder Epernay in het hart van de Champagne streek. Met wijngaarden in vijf gerenommeerde dorpen (waaronder de beroemde Grand Cru gemeente Cramant), creëert Tellie . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Inhoud 0,75
Wijnhuis Champagne Tellier
Land Frankrijk

Details

Tellier Champagne - La Cote aux Cerisiers is een kwalitatief hoogwaardige champagne die wordt gemaakt in het dorp Pierry in de Champagnestreek in Frankrijk. De druif die wordt gebruikt voor deze champagne is Chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en vervolgens gefermenteerd in houten vaten. Na de tweede fermentatie in de fles, rijpt de champagne minimaal 40 maanden op de lie, waardoor de smaken en aroma's zich verder ontwikkelen. Deze champagne heeft een heldere gouden kleur en een fijne mousse, een 1ste impressie van citrusfruit, amandelen en zuivel. In de mond is deze chamapgne levendig, en verfrissend, een intens karakter kenmerkt de champagne naast een hint van vanille De champagne eindigt met een lange zitltige afrdonk en is eerder mineralig dan aromatisch . Deze champagne is een uitstekende keuze voor bij een feestelijke gelegenheid of als aperitief. Het is ook een goede match met vis- en schaaldierengerechten.

smaakimpressie

Mooi strogeel van kleur en zeer fijne bubbel. Frisse wijn met veel citrus en biscuit in de geur. Nu nog ingetogen maar na een aantal ontwikkeling veelbelovend! In de smaak een prachtige zuurgraad met een lange afdronk.

vinificatie

Handmatige selectie en oogst van de druiven. Persen en selecteren van het sap, vervolgens een koude stabilisatie / inweking voor 12 tot 24 uur waarna het sap wordt overgepompt naar de barriques. Vergisting vind plaats in barrique, demi-muids en voeders met regelmatige "battonage" (omroeren van het bezinksel). De wijn rijpt vervolgens 8 maanden op eiken waarbij een gedeeltelijke malolactische vergisting plaatsvindt. Er wordt licht gefilterd. Na een flesrijping van minimaal 40 maanden wordt de wijn "gedegorgeerd" en blijft deze nog minimaal 3 maanden op fles voordat deze het domein verlaat.