Tellier Champagne - La Côte aux Cerisiers Blanc de Blancs

Nog %1 beschikbaar
Champagne Tellier Bij Quentin Tellier van het kleine Champagnehuis Tellier draait alles om terroir. Zijn domein ligt in het dorpje Moussy, vlak onder Epernay in het hart van de Champagne streek. Met wijngaarden in vijf gerenommeerde dorpen (waaronder de beroemde Grand Cru gemeente Cramant), creëert Tellie . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Inhoud 0,75
Wijnhuis Champagne Tellier
Land Frankrijk

Details

In 1975 werd de zuid-oostelijk georienteerde wijngaard "La Côte aux Cerisiers aangeplant met grotendeels Chardonnay. De bodem bevat voornamelijk kalk en vuursteen en brengt expressieve, minerale wijnen voort.

smaakimpressie

Mooi strogeel van kleur en zeer fijne bubbel. Frisse wijn met veel citrus en biscuit in de geur. Nu nog ingetogen maar na een aantal ontwikkeling veelbelovend! In de smaak een prachtige zuurgraad met een lange afdronk.

vinificatie

Handmatige selectie en oogst van de druiven. Persen en selecteren van het sap, vervolgens een koude stabilisatie / inweking voor 12 tot 24 uur waarna het sap wordt overgepompt naar de barriques. Vergisting vind plaats in barrique, demi-muids en voeders met regelmatige "battonage" (omroeren van het bezinksel). De wijn rijpt vervolgens 8 maanden op eiken waarbij een gedeeltelijke malolactische vergisting plaatsvindt. Er wordt licht gefilterd. Na een flesrijping van minimaal 40 maanden wordt de wijn "gedegorgeerd" en blijft deze nog minimaal 3 maanden op fles voordat deze het domein verlaat.