Tellier Champagne - Vignes de Pierry Extra Brut 1er Cru

€ 62,00
Nog %1 beschikbaar
Champagne Tellier Bij Quentin Tellier van het kleine Champagnehuis Tellier draait alles om terroir. Zijn domein ligt in het dorpje Moussy, vlak onder Epernay in het hart van de Champagne streek. Met wijngaarden in vijf gerenommeerde dorpen (waaronder de beroemde Grand Cru gemeente Cramant), creëert Tellie . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Pinot Meunier
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Inhoud 0,75
Wijnhuis Champagne Tellier
Land Frankrijk

Details

Tellier Champagne - Vignes de Pierry Extra Brut 1er Cru is een kwalitatief hoogwaardige champagne die wordt gemaakt in de streek Pierry in de Champagnestreek in Frankrijk. De druiven die worden gebruikt voor deze champagne zijn Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De wijn wordt gemaakt volgens de methode traditionnelle, wat betekent dat de tweede fermentatie plaatsvindt in de fles. De Champagne heeft een heldere, gouden kleur en een frisse, fruitige neus met tonen van appel, citrus en een vleugje toast. In de smaak is deze champagne droog en strak met fijne bubbels en een goede balans tussen de zuren en de zoetheid. Het afdronk is lang en elegant. De Tellier Champagne - Vignes de Pierry Extra Brut 1er Cru is een uitstekende keuze voor bij een feestelijke gelegenheid of als aperitief. Het is ook een goede match met vis- en schaaldierengerechten.

vinificatie

Handmatige selectie en oogst van de druiven. Persen en selecteren van het sap, vervolgens een koude stabilisatie / inweking voor 12 tot 24 uur waarna het sap wordt overgepompt naar de barriques. Vergisting vind plaats in barrique, demi-muids en voeders. De wijn rijpt vervolgens 8 maanden op eiken waarbij een gedeeltelijke malolactische vergisting plaatsvindt. Er wordt niet gefilterd. Na een flesrijping van minimaal 40 maanden wordt de wijn "gedegorgeerd" en blijft deze nog minimaal 3 maanden op fles voordat deze het domein verlaat.