Triennes - Rosé Méditerranée

€ 13,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Cinsault, Merlot, Syrah
Afsluiting Schroefdop
Regio Var
Inhoud 0,75
Wijnhuis Triennes
Land Frankrijk

Details

Hier zijn mensen aan het werk die de fijne kneepjes van het vak kennen. Dat zorgt ervoor dat deze wijnen net weer iets uitstijgen boven die van hun collega's in de Provence. Zalmroze van kleur, frambozen en lichte kruidigheid in de neus. Delicate rosé, lijkt wel van satijn, verfijnd van structuur met het fruit mooi in balans met de lichtkruidige zuurtjes, denk aan venkel en anijs, licht droppig ook.

smaakimpressie

Opvallend lichte kleur, ‘gris’ (grijs) genoemd door de Fransen. De neus zit boordevol rood fruit en frisheid. Op de tong een en al zuiverheid en elegantie, fris en licht verteerbaar dankzij het relatief lage alcoholpercentage. Rond en harmonieus van smaak, uitstekend evenwicht, een stereotype van gastronomische rosé.

vinificatie

Voor deze rosé, cuvée Les Auréliens, worden de druiven voor de helft direct geperst, terwijl de andere helft een inweking van enkele uurtjes ondergaat met schillen, wat voor de lichte ‘grijsroze’ kleur zorgt en voor meer fruitige aroma’s. De most wordt dan stevig gekoeld om een natuurlijke bezinking van zwevende deeltjes te verkrijgen. De gisting vindt plaats in thermisch gereguleerde kuipen, bij 18 tot 20°C. De jonge wijn verblijft op het eigen zeer fijne bezinksel tot hij in de lente wordt gebotteld.