Txomin Etxaniz - Getariako Txakolina Blanco

€ 16,50
Nog %1 beschikbaar
Txomin Etxaniz Op een schiereilandje met uitzicht op zee maakt Txomin Etxaniz de allerbeste wijn van Baskenland. Knisperend fris, droog en briljant bij vis of Japanse gerechten, zoals sushi en tempura. Txomin Etxaniz behoort tot de meest gerenommeerde producenten hier en is met 35 hectare ook de grootste . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Hondarrabi Beltza, Hondarrabi Zuri
Afsluiting Synthetisch
Regio Getariako Txakolina
Inhoud 0,75
Producent Txomin Etxaniz
Land Spanje

Details

Txomin Etxaniz - Getariako Txakolina Blanco Een wijn om niet over uitgepraat te raken! Want wat een vondst is deze witte Bask. Wijngaarden die boven de zee uit torenen, en exotisch klinkende druivenrassen als hondarrabi (ook wel ondarrabi ) zuri (wit) en beltza (rood). Bij deze wijn draait om frisheid en subtiliteit. Een elegante wijn dus met aroma's van rijpe citrusvruchten, bloesem en lichte gerookte, minerale accenten. Het beste om jong te drinken. Fantastisch bij oesters, sashimi, sushi en mediterrane visgerechten.

smaakimpressie

Bleke, heldere kleur met een groene zweem. Elegante neus met aroma’s van rijpe citrusvruchten, florale tonen en lichte gerookte en minerale accenten. Fris en elegant in de mond, fruitig (limoen, nectarine en groene druiven), met een prikkelend koolzuurtje in zijn jeugd, licht verteerbaar en zuiver. Slechts 9,5 tot 11,5% alcohol.

vinificatie

De druiven voor deze wijn worden onder strikt gecontroleerde lage temperatuur verwerkt en pneumatisch geperst. Om de frisheid en subtiliteit van de aroma’s te behouden vinden alle verdere vinificatiehandelingen plaats in rvs-tanks onder een beschermende atmosfeer (inert gas). De jonge wijn wordt op zijn ‘lie’ (fijn bezinksel) gehouden tot aan het moment van bottelen.

Meer van deze producent: