Heymann-Löwenstein - Röttgen Grosses Gewächs

Nog %1 beschikbaar
Weingut Heymann-Löwenstein Reinhard Löwenstein is een van de meest markante en gerespecteerde wijnmakers in Duitsland. De auteur van het boek Terroir: Weinkultur und Weingenuss in einer globalen Welt produceert indrukwekkende wijnen op zijn steile terraswijngaarden. Hij presenteert zijn wijnen als een filosoof, waa . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Moezel
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Heymann-Löwenstein
Land Duitsland

Details

Heel anders is de zachte leisteen in de 'Röttgen'. Deze is geel- tot roodbruin van kleur, veroorzaakt door een hoog gehalte aan ijzeroxides. Tegen de wind beschermd door een boomwal groeien de druiven hier in een natuurlijk amfitheater. Door de ligging op het zuiden schijnt de zon hier geconcentreerd als door een lens. De wijnen van dit gebied kenmerken zich door weelderige vruchtenaroma's die doen denken aan witte perzik en rijpe meloen. In tegenstelling hiermee is de geconcentreerde, wat herfstachtige en karakteristieke pittige afdronk. Dat is spanning, en dat maakt een wijn groots!

smaakimpressie

Op de Röttgen is de leisteen geel tot roodbruin van kleur, met een hoog gehalte aan ijzeroxide. Dit geeft weelderige vruchtenaroma’s van witte perzik, kruisbessen en rijpe meloen, later evoluerend tot gebrande koffie. De structuur is krachtig en geconcentreerd met een pittige finale.

vinificatie

Alle wijnen ondergaan dezelfde vinificatie: gisting met wilde gistcellen, 10 maanden rijping op rvs-tanks en hout, geen klaring. De wijnen bezitten allemaal een uitstekend evenwicht tussen de basisonderdelen van een wijn: suiker, zuur, alcohol en fenolen. Op jeugdige leeftijd zal het evenwicht nog niet perfect zijn; dit wordt bij de droge wijnen pas na minstens 2 jaar geduld bereikt. Bij de zoete wijnen is meer tijd nodig: 10 jaar bij de Auslese, 15 jaar bij de Auslese met een gouden capsule, 20 jaar en meer bij de Beerenauslese en Trockenbeerenauslese. De wijnen – droog of zoet – van de ‘Schieferterrassen’ rijpen iets sneller dan die van ‘single vineyards’.