Rebholz - R Im Sonnenschein Spätburgunder GG

€ 95,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Spätburgunder
Afsluiting Kurk
Regio Rheinland-Pfalz
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Ökonomierat Rebholz
Land Duitsland

Details

De Rebholz - R Im Sonnenschein Spätburgunder GG is een topwijn uit de Duitse regio Pfalz. Deze Spätburgunder, oftewel Pinot Noir, is een grand cru wijn die uit de beste wijngaarden van de Rebholz-familie wordt geproduceerd. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. De wijn wordt gerijpt op eikenhouten vaten en heeft een rijke, volle smaak met tonen van rode bessen, kersen en specerijen. De tannines zijn zacht en rond, waardoor de wijn een perfecte balans heeft. De Rebholz - R Im Sonnenschein Spätburgunder GG is een wijn die perfect past bij rijke, volle gerechten zoals wild of steak. Het is ook een geweldige keuze om te laten rijpen in de kelder voor een nog rijkere smaak.

smaakimpressie

Diep granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe rode kersen, frambozen, kreupelhout, ceder en iets van kruidnagel en kaneel. In het smaakpalet tonen van klein rijp roodzwart fruit, chocola, paddestoelen, bosgrond en een hint van vanille, die gepaard gaan met een lange, complexe afdronk met nobele tannines en elegante zuren.

vinificatie

De R Im Sonnenschein Spätburgunder GG van Weingut Ökonomierat Rebholz is afkomstig van het Grosses Gewächs (de grand cru) 'Im Sonnenschein' en de letter R geeft aan dat deze spätburgunder een barrique-opvoeding heeft gehad. De druiven worden met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden ze ontsteeld en krijgen ze een zeer koude inweking van 7 dagen. Vervolgens laat men de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden in een roestvrijstalen tank. Na 3 weken volgt de persing en wordt de jonge wijn door middel van zwaartekracht overgestoken op eikenhouten barriques uit Frankrijk en de Pfalz voor de malolactische gisting en rijping. Na 20 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.