Weigand - Der Wilde Scheurebe trocken

Nog %1 beschikbaar
Weingut Weigand Het wijngebied Franken heeft niet bepaald de reputatie dynamisch te zijn: het is eerder nogal ingeslapen. Belangrijke reden daarvoor is dat er zeer veel kleine wijnbouwbedrijven zijn en dat van de totale wijnproductie twee derde van coöperaties komt. Dus het overgrote deel van de wijnboer . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Scheurebe
Afsluiting Schroefdop
Regio Franken
Inhoud 0,75
Producent Weingut Weigand
Land Duitsland

smaakimpressie

Helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, kruisbessen en lichte kruidigheid. In het smaakpalet gekonfijte limoen en wat tropisch fruit, dat gepaard gaat met een afdronk met goede nerveuze zuren.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er een korte koude inweking plaats, waarna de persing van de druiven plaatsvindt. Dan volgt de spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks waar de wijn zonder overgestoken te worden op zijn fijne lie rijpt. In het vroege voorjaar volgend op de oogst wordt de wijn gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften. Weingut Weigand is sinds kort in de overgang naar (gecertificeerd) organisch telen.