Weigand - Der Wilde Wild Wild White

€ 16,16 Regular Price € 17,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Weigand Het wijngebied Franken heeft niet bepaald de reputatie dynamisch te zijn: het is eerder nogal ingeslapen. Belangrijke reden daarvoor is dat er zeer veel kleine wijnbouwbedrijven zijn en dat van de totale wijnproductie twee derde van coöperaties komt. Dus het overgrote deel van de wijnboer . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Bacchus, Müller-Thurgau
Afsluiting Schroefdop
Regio Franken
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Weigand
Land Duitsland

Details

Wijnmaker Weigand is een wijnbedrijf uit Duitsland dat sinds de overname van zijn vader gerunt wordt door Andi Weigand. Een van hun populaire wijnen is de Der Wilde Wild Wild White, een witte wijn gemaakt van de druivensrassen Bacchus en Müller-Thurgau Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn frisse smaak met aroma's van citrusvruchten en een subtiele mineraliteit. Hij wordt beschouwd als een perfecte wijn om te drinken bij lichtere gerechten zoals vis en gevogelte. Wijnmaker Weigand legt veel waarde op duurzaamheid en respect voor de natuur, en de Der Wilde Wild Wild White wordt geproduceerd volgens de principes van biologische landbouw. Dit betekent dat er geen chemische pesticiden of kunstmest wordt gebruikt in de wijngaard, en dat er op een natuurlijke manier wordt geholpen bij de groei van de druiven. Als je op zoek bent naar een frisse, natuurlijke witte wijn met een unieke smaak, dan is de Der Wilde Wild Wild White van Wijnmaker Weigand zeker een aanrader.

smaakimpressie

Kristalhelder en zeer licht strogeel van kleur. In de neus stuivende aroma’s van grapefruit, sappige peer en iets van meloen. In het smaakpalet limoen, abrikoos en wederom peer, die gepaard gaan met een afdronk met pittig nerveuze zuren.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder volgt een korte koude inweking, waarna de persing van de druiven plaatsvindt. Dan volgt de spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks, waarin de wijn zonder overgestoken te worden op zijn fijne ‘lie’ rijpt. In het vroege voorjaar dat volgt op de oogst wordt de wijn gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften. Weingut Weigand is sinds kort bezig met de overgang naar (gecertificeerd) organisch telen.

Meer van deze producent: