Weigand - Der Wilde Wild Wild White

€ 14,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Weigand Het wijngebied Franken heeft niet bepaald de reputatie dynamisch te zijn: het is eerder nogal ingeslapen. Belangrijke reden daarvoor is dat er zeer veel kleine wijnbouwbedrijven zijn en dat van de totale wijnproductie twee derde van coöperaties komt. Dus het overgrote deel van de wijnboer . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Bacchus, Müller-Thurgau
Afsluiting Schroefdop
Regio Franken
Inhoud 0,75
Producent Weingut Weigand
Land Duitsland

Details

Der Wilde WildWildWhite Trocken

smaakimpressie

Kristalhelder en zeer licht strogeel van kleur. In de neus stuivende aroma’s van grapefruit, sappige peer en iets van meloen. In het smaakpalet limoen, abrikoos en wederom peer, die gepaard gaan met een afdronk met pittig nerveuze zuren.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder volgt een korte koude inweking, waarna de persing van de druiven plaatsvindt. Dan volgt de spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks, waarin de wijn zonder overgestoken te worden op zijn fijne ‘lie’ rijpt. In het vroege voorjaar dat volgt op de oogst wordt de wijn gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften. Weingut Weigand is sinds kort bezig met de overgang naar (gecertificeerd) organisch telen.

Meer van deze producent: