Amalia - Macabeo

€ 6,50
Nog %1 beschikbaar
Amalia

Campo de Borja

In het noorden van Spanje, net onder de Navarra-streek, ligt de kleine DO Campo de Borja. Voor velen een onbekend gebied, maar toch staat het te boek als ‘het rijk van de garnacha’. In het droge, hete klimaat van de streek voelt de druif zich als een vis in h . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Macabeo
Afsluiting Schroefdop
Regio Campo de Borja
Inhoud 0,75
Wijnhuis Amalia
Land Spanje

Details

Campo de Borja is een Spaans wijngebied in het rivierdal van de Ebro, rond het stadje Borja. Hier wordt al sinds de twaalfde eeuw wijn gemaakt en je ziet er dan ook volop oude, kleine familiewijnbedrijfjes, naast moderne coöperaties. Ze produceren rode wijn, droge en zoete witte wijn en rosé. Dit ruige, onherbergzame gebied in het westen van Aragón wordt begrensd door de Ebro in het noorden en het Iberisch Randgebergte in het zuiden, met als hoogste berg de Moncayo. De wijngaarden liggen op de zuidelijke oever van de Ebro, maar ook op de hellingen in de voetheuvels van het gebergte. In 1980 kreeg Campo de Borja, met in totaal ongeveer 6800 hectare wijngaarden op 350 tot 750 meter hoogte, de status van DO.

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van grapefruit, groene appel en ananas. In het smaakpalet tonen van citroenschil, appel, meloen en iets van tropisch fruit, die gepaard gaan met een afdronk met zacht frisse zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de druiven geoogst. In de vinificatiekelder worden deze direct ontsteeld en licht gekneusd, en krijgen ze aansluitend een 24 uur durende koude inweking. Hierna volgt een pneumatische persing en laat men het sap met speciaal geselecteerde gisten een temperatuurgecontroleerde (18 tot 20°C) alcoholische fermentatie op roestvrijstalen tanks ondergaan. Na ongeveer 2 weken wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks en laat men hem, zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt, voor 3 maanden rusten. Vervolgens wordt de wijn geassembleerd, geklaard, licht gefilterd en gebotteld.

Meer van deze producent: