Avelino Vegas - Esperanza Verdejo

€ 10,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Verdejo
Afsluiting Schroefdop
Regio Rueda
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Cerresol
Land Spanje

Details

Een échte Rueda: 100% verdejo, fris, intens, sappig fruitàeen wijn om van te watertanden! De Esperanza Verdejo wordt gemaakt van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. Na een strenge selectie van de druiven wordt de most vergist op 18° C om het frisse karakter en het fruit te behouden. En dat is meer dan gelukt! Licht van kleur, een heerlijk frisse neus, met intense aroma's van ananas, grapefruit en anijs. En wat drinkt ie lekker... levendig, fris, sappig en bomvol citrus en exotisch fruit. Perfect bij zeevis, schelp- en schaaldieren, maar ook bij kip of konijn.

smaakimpressie

Licht van kleur, koel en fris in de neus, met intense, rijke aroma’s van ananas, grapefruit en anijs. Levendig, fris, sappig en verkoelend in de mond, met nuances van citrusvruchten en exoten. Lange, zuivere finale.

vinificatie

De druiven worden streng gecontroleerd op kwaliteit, versheid, zuur en Ph waarde. De autochtone verdejo geeft wijnen met duidelijk herkenbare aroma’s en structuur, met een fijne zuurgraad. Na het ontstelen worden de druiven geperst. De most vergist in RVS tanks bij 18°C om de frisheid en fruitigheid te behouden. Ten behoeve van de complexiteit, mineraliteit en structuur, verblijft de jonge wijn nog 45 dagen in de tanks op het eigen fijne bezinksel. Voor het bottelen ondergaat de wijn een koude behandeling en wordt gefilterd.

Meer van deze producent: