Avelino Vegas - Esperanza Verdejo/Viura

€ 9,25
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Verdejo, Viura
Afsluiting Schroefdop
Regio Rueda
Inhoud 0,75
Wijnhuis Cerresol
Land Spanje

Details

Half verdejo, half viura is deze sprankel frisse Rueda. Traditioneel is het de verdejo druif die hier de klok slaat, maar ook de viura en sauvignon blanc zijn er inmiddels erg populair. De Esperanza Verdejo-Viura wordt gemaakt van druiven uit kleine wijngaarden rondom het dorpje Santiuste, waar de bodega is gevestigd. De verdejo zorgt voor aroma's en structuur, de viura geeft extra finesse en frisheid. Licht van kleur, met subtiele aroma's van lentebloesem en sprankelend fruit. Levendig, fris, sappig; een wijn die je blijft bijschenken zo lekker! Half verdejo, half viura is deze sprankel frisse Rueda. Traditioneel is het de verdejo druif die hier de klok slaat, maar ook de viura en sauvignon blanc zijn er inmiddels erg populair. De Esperanza Verdejo-Viura wordt gemaakt van druiven uit kleine wijngaarden rondom het dorpje Santiuste, waar de bodega is gevestigd. De verdejo zorgt voor aroma's en structuur, de viura geeft extra finesse en frisheid. Licht van kleur, met subtiele aroma's van lentebloesem en sprankelend fruit. Levendig, fris, sappig, een wijn die je blijft bijschenken zo lekker!

smaakimpressie

Licht van kleur, koel en fris in de neus, met subtiele florale aroma’s en hints van fruit. Levendig, fris, sappig en verkoelend in de mond.

vinificatie

De druiven worden streng gecontroleerd op kwaliteit, versheid, zuur en Ph waarde. De autochtone verdejo zorgt voor aroma’s en structuur, de viura geeft extra finesse en zuurgraad. Na het ontstelen worden de druiven geperst. De most vergist in RVS tanks bij 18°C om de frisheid en fruitigheid te behouden. Voor het bottelen ondergaat de wijn een koude behandeling en wordt gefilterd.

Meer van deze producent: