Bodegas Aragonesas - Chispas Macabeo-Chardonnay

€ 6,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay, Macabeo
Afsluiting Schroefdop
Regio Campo de Borja
Inhoud 0,75
Wijnhuis Bodegas Aragonesas
Land Spanje

Details

Bodegas Aragonesas is een wijnmakerij in de regio Aragón in Spanje. De Chispas Macabeo-Chardonnay is een witte wijn die gemaakt wordt van de druivensoorten Macabeo en Chardonnay. Macabeo is een traditionele druif die vaak wordt gebruikt in de regio Aragón en heeft een delicate smaak met fruitige tonen. Chardonnay is een populaire druif die bekendstaat om zijn veelzijdigheid en kan een scala aan smaken hebben van citrus, appel tot boter en vanille. Deze wijn heeft een frisse smaak met tonen van citrus en appel. Het is een medium-bodied wijn met een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad.

smaakimpressie

Bleke, strogele kleur met een groene tint. In de geur en smaak frisse tonen van limoen, groene appel, ananas en nectarine. Frisse smaak vol met geconcentreerd fruit, gevolgd door een levendige, frisse afdronk met een mooie zuurgraad.

vinificatie

Direct na de oogst worden de druiven naar de wijnmakerij vervoerd, zodat ze koel en vers aankomen. De druiven worden voorzichtig gekneusd en vervolgens laten wijnmakers Fernando Mora en Javier Vela de vaste deeltjes in de most bezinken met behulp van flotation, een moderne techniek waarbij de most onder druk snel geklaard wordt. Vervolgens wordt de most overgestoken naar roestvrijstalen tanks en vindt, na een inweking van zes uur, de vergisting plaats op een temperatuur van 16 °C. Na een korte rustperiode op tank wordt de wijn geklaard, gestabiliseerd, gefilterd en tot slot gebotteld.