Champagne Billecart-Salmon - Nicolas Francois

€ 185,00
Nog %1 beschikbaar
Champagne Billecart-Salmon Het verhaal van champagnehuis Billecart-Salmon begint in 1818 met Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Kort na hun huwelijk starten zij met het maken van champagne in Mareuil-sur-Aÿ, een dorpje in de buurt van Epernay. De ambitie: champagne van constante, uitmuntende kwaliteit . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Champagne Billecart-Salmon
Land Frankrijk

Details

Champagne Billecart-Salmon Nicolas François is een prestige champagne die sinds 1964 wordt geproduceerd door het champagnehuis Billecart-Salmon, een van de meest gerenommeerde producenten in de regio Champagne. De Nicolas François 2008 heeft tot 2023 in de kelders van Billecart-Salmon mogen rijpen, en zij zijn daarmee de laatste van de grote huizen die haar 2008 prestige champagne op de markt brengt. Nicolas François is vernoemd naar de medeoprichter van het huis, Nicolas François Billecart, en is een eerbetoon aan zijn visie en toewijding aan het maken van uitstekende champagnes. Deze champagne wordt alleen in uitzonderlijke jaargangen geproduceerd, wanneer de druiven (Grands crus en Premier crus) van uitzonderlijke kwaliteit zijn.

smaakimpressie

Prachtige licht gouden kleur, rustige, fijne mousse en aanhoudende cordon. Complex aromatisch, volop florale nuances, ondersteund door subtiele, belegen tonen van luxe zoete broodjes. In de mond, uitstekend evenwicht tussen kracht, frisheid en aromatische lengte. Een wijn van goede afkomst met een perfecte opvoeding.

vinificatie

Na een koude stabilisatie op 5°C volgt een koele vergisting in RVS tanks op 12°C. De temperatuur stijgt geleidelijk naar 18°C voor de malolactische gisting. Deze uitzonderlijke cuvée is in 1964 gecreëerd als eerbetoon aan de oprichter van het huis Billecart-Salmon. Het is een assemblage van Grand Cru wijnen uit de Côte des Blancs (chardonnay) en de Montagne de Reims (pinot noir). De vinificatie vindt deels plaats in traditionele vaten van eikenhout, waardoor de wijn aan complexiteit wint. Het resultaat is een gulle, karaktervolle wijn, elegant en rijk.