Billecart-Salmon - Nicolas Francois

Nog %1 beschikbaar
Champagne Billecart-Salmon Het verhaal van champagnehuis Billecart-Salmon begint in 1818 met Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Kort na hun huwelijk starten zij met het maken van champagne in Mareuil-sur-Aÿ, een dorpje in de buurt van Epernay. De ambitie: champagne van constante, uitmuntende kwaliteit . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Champagne Billecart-Salmon
Land Frankrijk

Details

97 Punten bij Vinous, deze 'mesmerizing, thrilling Champagne'. Bijzonder is ook bij deze champagne van Billecart-Salmon een understatement. Deze uitzonderlijke cuvée wordt gemaakt sinds 1964, en is een eerbetoon aan de oprichter, Nicolas François Billecart. Het is een blend van Grand Cru wijnen uit de Côte des Blancs en de Montagne de Reims. De vinificatie vindt deels plaats in traditionele vaten van eikenhout, waardoor de wijn aan diepte en intensiteit wint. Het resultaat is een rijke, karaktervolle wijn met een batterij aan medailles en onderscheidingen. Zo kreeg hij 95 punten in de International Wine Cellar en gaf Robert Parker's Wine Advocate 'm er 92-94.

smaakimpressie

Prachtige licht gouden kleur, rustige, fijne mousse en aanhoudende cordon. Complex aromatisch, volop florale nuances, ondersteund door subtiele, belegen tonen van luxe zoete broodjes. In de mond, uitstekend evenwicht tussen kracht, frisheid en aromatische lengte. Een wijn van goede afkomst met een perfecte opvoeding.

vinificatie

Na een koude stabilisatie op 5°C volgt een koele vergisting in RVS tanks op 12°C. De temperatuur stijgt geleidelijk naar 18°C voor de malolactische gisting. Deze uitzonderlijke cuvée is in 1964 gecreëerd als eerbetoon aan de oprichter van het huis Billecart-Salmon. Het is een assemblage van Grand Cru wijnen uit de Côte des Blancs (chardonnay) en de Montagne de Reims (pinot noir). De vinificatie vindt deels plaats in traditionele vaten van eikenhout, waardoor de wijn aan complexiteit wint. Het resultaat is een gulle, karaktervolle wijn, elegant en rijk.