Palmer & Co - Brut Réserve Magnum

Nog %1 beschikbaar
Palmer

Champagne uit de Côte des Blancs en de Montagne de Reims

Champagne Palmer & Co bestaat sinds 1948 en komt voort uit de Société Coopérative des Grands Crus de la Champagne. De oprichters waren zeven wijnmakers uit de buurt Avize met wijngaarden in de Côte des Blancs en de . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Inhoud 1,5
Wijnhuis Palmer
Land Frankrijk

Details

Magnum. Voor deze Brut Réserve gebruikt Palmer druiven van meer dan 30 crus, voornamelijk chardonnay en pinot noir. Aan de basiswijn van het betreffende oogstjaar wordt tijdens het blendingsproces een flinke scheut oudere reserve wijnen toegevoegd. Dit resulteert in een lekker levendige en frisse champagne, met aromas van citrusvruchten en vers gebakken brood. Brilliante prijs-kwaliteitsverhouding!

smaakimpressie

Licht gele kleur met een groen zweempje, fijne en gulle mousse. Fris en fruitig in de neus met florale nuances en een hint van hazelnoot. Fris en uitgesproken vineus van smaak, met aroma’s van citrusvruchten en vers gebakken brood.

vinificatie

Voor deze Brut Réserve gebruikt Palmer druiven van meer dan 30 crus: 40-50% chardonnay, 50-60% pinot (voornamelijk pinot noir). De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks onder strenge temperatuurcontrole. De wijnen ondergaan een volledige malolactische gisting. Aan deze assemblage wordt ook een flinke scheut oude reserve wijnen toegevoegd. Dosage: 10-12 gr per liter. .