Grand Village - Bordeaux Blanc

€ 27,50
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc, Sémillon
Regio Bordeaux
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Land Frankrijk

Details

2012. Zonde dat bijna alle aandacht voor Bordeauxwijnen gaat naar die tientallen grote namen van de Grand Cru Classés. Er zijn talloze andere producenten die de afgelopen jaren ook niet stil hebben gezeten en de kwaliteit van hun wijnen op een hoger niveau hebben gebracht. Zo ook Grand Village, klassiek Bordeauxstijl maar wel al jong goed drinkbaar. Cassisfruit en cederhout 'medium bodied, in een soepele elegante stijl'en dat voor een hele fijne prijs.

smaakimpressie

Helder, strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, kruisbessen, witte perzik en een hint van verse toast. In het smaakpalet tonen van sinaasappelschil, tropisch fruit, citroengras en iets van vanille, die gepaard gaan met een lang aanhoudende afdronk met frisse zuren.

vinificatie

Half september worden de druiven handmatig in optimale conditie geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatieruimte worden de trossen ontsteeld en gekneusd, en krijgen de druiven bij 10°C een korte koude inweking voor meer aroma-extractie. Daarna volgt persing van de druiven en laat men het sap de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan, deels op roestvrijstalen tanks (60%) en deels op nieuwe eikenhouten barriques (30%) en gebruikte barriques (10%). Na enkele weken wordt de jonge wijn geassembleerd en overgestoken op gebruikte barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na 8 maanden volgt de definitieve assemblage en botteling.