Grand Village - Bordeaux Supérieur rouge

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc, Merlot
Regio Bordeaux
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Land Frankrijk

Details

2014. Zonde dat bijna alle aandacht voor Bordeauxwijnen gaat naar die tientallen grote namen van de Grand Cru Classés. Er zijn talloze andere producenten die de afgelopen jaren ook niet stil hebben gezeten en de kwaliteit van hun wijnen op een hoger niveau hebben gebracht. Zo ook Grand Village, klassiek Bordeauxstijl maar wel al jong goed drinkbaar. Cassisfruit en cederhout 'medium bodied, in een soepele elegante stijl'en dat voor een hele fijne prijs.

smaakimpressie

Somber diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen en pruimen, een hint van geroosterde rode paprika, jeneverbes en laurier. In het smaakpalet rijp klein rood zwart fruit en gedroogde kruiden die in de afdronk begeleid worden door duidelijk aanwezige maar rijpe tannine.

vinificatie

Na de handmatige pluk waarbij streng geselecteerd wordt, vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Eerst ondergaan de druiven korte inweektijd met aansluitend de traditionele alcoholische gisting van 3 weken op eikenhouten foeders. Vervolgens vindt de persing van de druiven plaats en wordt de jonge wijn overgestoken op grotendeel nieuwe eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping voor een periode van 10 maanden, waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld.