Chateau Lafleur - Grand Village Bordeaux Supérieur rouge

Nog %1 beschikbaar
Lafleur
Château Lafleur is een klein (4,5 ha, 11 hectare) familiebedrijf in de appellatie Pomerol op de rechteroever van Bordeaux. De grand vin met dezelfde naam, een combinatie van Merlot en Caberne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc, Merlot
Regio Bordeaux
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Lafleur
Land Frankrijk

Details

Chateau Lafleur - Grand Village Bordeaux Supérieur rouge is een prachtige wijn uit de Bordeaux regio in Frankrijk. Het is gemaakt van de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. De wijn wordt geproduceerd op de Château Lafleur-Grand Village wijngaard, die is gelegen in de Grand Village-appellatie van Bordeaux Supérieur. De wijn wordt gekenmerkt door zijn rijke smaak met tonen van donker fruit, zoals bessen en cassis, en een subtiele hint van kruiden. De tannines zijn zacht en rond, waardoor de wijn een mooie balans heeft tussen zuurheid en zoetheid. Chateau Lafleur - Grand Village Bordeaux Supérieur rouge is een wijn die zich perfect leent voor rijping en kan enkele jaren bewaard worden voordat hij op dronk is. Het is een perfecte wijn om te serveren bij een feestelijke maaltijd of om te delen met vrienden. In de afgelopen jaren heeft de wijn veel aandacht gekregen van de internationale wijncritici en heeft hij vele prijzen gewonnen. Het is een populaire keuze onder wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogstaande wijn uit Bordeaux.

smaakimpressie

Somber diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen en pruimen, een hint van geroosterde rode paprika, jeneverbes en laurier. In het smaakpalet rijp klein rood zwart fruit en gedroogde kruiden die in de afdronk begeleid worden door duidelijk aanwezige maar rijpe tannine.

vinificatie

Na de handmatige pluk waarbij streng geselecteerd wordt, vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Eerst ondergaan de druiven korte inweektijd met aansluitend de traditionele alcoholische gisting van 3 weken op eikenhouten foeders. Vervolgens vindt de persing van de druiven plaats en wordt de jonge wijn overgestoken op grotendeel nieuwe eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping voor een periode van 10 maanden, waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld.