Clos de la Roilette - Fleurie Tradition

€ 19,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Afsluiting Kurk
Regio Beaujolais
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Fleurie
Land Frankrijk

Details

Eén van de meeste complexe wijnen van de streek met een neus vol kersen en zacht fruit. Verder zeer krachtig en veel kleur in het glas. Decanteren is aan te raden.

smaakimpressie

Helder en doorzichtig paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, blauwe pruimen, iets van leer en viooltjes. In het smaakpalet zwarte bessen, een zweem van blonde tabak en een lichte kruidigheid, die gepaard gaan met soepele tannines en frisse zuren in de afdronk.

vinificatie

Na een strenge en selectieve handmatige oogst worden de trossen van de wijngaarden Champagne en Les Déduits voor 50% ontsteeld en die van Roilette grotendeels intact gelaten. Zonder toevoeging van zwavel laat men de druiven ongekneusd en temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie (‘semi-carbonique’) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuves. Na 12 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten foeders voor de malolactische gisting en om te rijpen. Na een periode van 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en slechts met een eventuele filtering en met toevoeging van een minimale hoeveelheid zwavel gebotteld.