Clos de la Roilette - Fleurie Tradition

€ 19,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Afsluiting Kurk
Regio Beaujolais
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Fleurie
Land Frankrijk

Details

Clos de la Roilette - Fleurie Tradition is een wijn uit de regio Beaujolais in Frankrijk. De wijn is gemaakt van de druif Gamay en wordt geproduceerd door de wijnmakerij Clos de la Roilette. Deze wijn wordt beschouwd als een van de beste Fleurie-wijnen, een van de negen wijnbouwgebieden in de Beaujolais-regio. De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur en een aroma van rijpe rode bessen, zoals aardbeien en kersen, met een vleugje kruiden en specerijen. De smaak is vol en fruitig, met tonen van zwarte bessen, kersen en een vleugje peper. De tannines zijn zacht en de afdronk is lang en aangenaam. De wijn is geschikt om te serveren bij gevogelte, rood vlees, kaas en pasta's met rode saus. Het wordt aanbevolen om de wijn een paar uur voor het serveren te laten decanteren om de smaken te laten ontwikkelen. De Clos de la Roilette - Fleurie Tradition is een wijn met een grote kwaliteit-prijsverhouding en een perfecte keuze voor degenen die op zoek zijn naar een delicate en smaakvolle Beaujolais.

smaakimpressie

Helder en doorzichtig paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, blauwe pruimen, iets van leer en viooltjes. In het smaakpalet zwarte bessen, een zweem van blonde tabak en een lichte kruidigheid, die gepaard gaan met soepele tannines en frisse zuren in de afdronk.

vinificatie

Na een strenge en selectieve handmatige oogst worden de trossen van de wijngaarden Champagne en Les Déduits voor 50% ontsteeld en die van Roilette grotendeels intact gelaten. Zonder toevoeging van zwavel laat men de druiven ongekneusd en temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie (‘semi-carbonique’) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuves. Na 12 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten foeders voor de malolactische gisting en om te rijpen. Na een periode van 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en slechts met een eventuele filtering en met toevoeging van een minimale hoeveelheid zwavel gebotteld.