Clos de la Roilette - Brouilly

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Afsluiting Kurk
Regio Beaujolais
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Fleurie
Land Frankrijk

Details

Clos de la Roilette is een wijn uit de Brouilly regio in de Beaujolais streek in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van de Gamay druif, die specifiek voor de Brouilly regio wordt gebruikt. De wijn heeft een heldere, robijnrode kleur en een aroma van rijpe, donkere bessen zoals kersen en bramen. In de smaak is de wijn medium-vol met tonen van kruiden, specerijen en een hint van zwarte peper. Clos de la Roilette heeft een goede balans tussen fruitigheid en zuren en een zachte afdronk. De wijn is perfect om te drinken bij gegrild vlees, kaasplankjes of pasta met een saus van tomaten en paddestoelen.

smaakimpressie

Helder, diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe frambozen, kersen, vlierbessen en een hint van wilde oregano. In het smaakpalet tonen van bessen, rijpe pruimen en heel licht wat specerijen, die gepaard gaan met soepele tannines in de afdronk.

vinificatie

Na een strenge en selectieve handmatige oogst worden de trossen grotendeels intact gelaten. Men laat deze ongekneusd en temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie (‘semi-carbonique’) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuves, zonder toevoeging van zwavel. Na 12 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oude eikenhouten foeders, waarin de malolactische gisting en de rijping plaatsvinden. Na een periode van ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.