Anne Gros - Bourgogne Blanc Hautes Côtes de Nuits Cuvee Marine

Nog %1 beschikbaar
Domaine Anne Gros Anne Gros, enige dochter van François Gros, nam het familiedomein in 1988 over van haar vader. In korte tijd wist de 25 jarige het domein uit te breiden van 3 naar 6,5 ha. Recentelijk is ook geïnvesteerd in een nieuwe wijnkelder. Anne is een dynamische en krachtige vrouw die zeer . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Anne Gros
Land Frankrijk

Details

Anne Gros staat positief tegenover biologische en biodynamische landbouwmethoden en verdiept zich daar serieus in. Haar bewegingsreden is echter niet het verkrijgen van een certificering maar het behouden van de biodiversiteit van het terroir en het verhogen van de kwaliteit van de wijn door het verkrijgen van gezonde en perfect rijpe druiven. Een goed terroir en goed basismateriaal zorgen voor s ubtiele, evenwichtige en elegante wijnen, met voldoende concentratie, goed fruit en een fluwelige structuur. Een succesformule met een keerzijde: de vraag overstijgt het aanbod en van alle wijnen zijn de beschikbare kwantiteiten per importeur zeer klein. Wees er dus snel bij!

smaakimpressie

heldere, fonkelende gele kleur met een groen zweempje. Expressieve neus met (al naar gelang het oogstjaar) een aromatische combinatie van hazelnoot, boter, honing, specerijen, gras, groene kruiden en mineraliteit. In de mond vloeit het aromatische karakter uit, de structuur is elegant en verfijnd, fris en aangenaam verkwikkend, gul en mondvullend. Serveren: 11-13°C. Bewaren: zeker 5 jaar.

vinificatie

Klassieke vinificatie, spontane gisting met eigen, natuurlijke gistcellen. Opvoeding op houten vaten (15-20% nieuw). Geen klaring, lichte filtratie voor het bottelen.