Valensac - Chardonnay Avec Mention

€ 18,50
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Valensac
Land Frankrijk

Details

Edwige Thuillé's topwijn! Ze heeft haar opgeleiding genoten in 'het land van de Chardonnay', de Bourgogne. En dat laat ze in volle glorie zien in deze Chardonnay Avec Mention. De vinificatie vindt plaats in barriques van Frans eikenhout, gevolgd door een opvoeding op eigen 'lies' van 12 maanden. Dit alles maakt de wijn intens en overtuigend. Met nuances van rijpe perziken en peren, elegant verpakt in romige minerale aroma's van de opvoeding op lies, vanille, (hazel)noten en subtiele houttonen. Een prachtwijn en helemaal de moeite waard als u van de Bourgognestijl houdt.

smaakimpressie

Strogeel met gouden accenten. Expressieve neus van rijpe perziken en peren, elegant verpakt in romige minerale aroma’s van de opvoeding op de ‘lie’, boter, vanille, (hazel)noten en subtiele houttonen. Uitstekend evenwicht, verfijnde en harmonieuze gulle smaak, veel sap en een lange, boeiende afdronk.

vinificatie

De ’s nachts geoogste trossen van de beste percelen worden volledig ontsteeld, waarna de druiven direct worden geperst. De vinificatie (inclusief malolactische gisting) vindt plaats in barriques van Frans eikenhout, gevolgd door een opvoeding op de eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) van 12 maanden.