Léon Barral - Faugères Cuvée Jadis

€ 42,00
Nog %1 beschikbaar
Léon Barral Stoerder dan dit kun je het bijna niet krijgen. Fantastische wijnen en lekker eigenwijs! Didier Barral is een van de iconen van de Zuid-Franse wijnbouw en werkt volledig biologisch-dynamisch. Tussen zijn zeer oude wijngaarden staat niet alleen gras, maar grazen ook koeien en schapen, om de . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Grenache, Mourvèdre, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Léon Barral
Land Frankrijk

Details

Blend van oude stokken (30 tot 60 jaar oud), carignan (50%), syrah (30%), grenache (20%) van deze zeer eigenwijze wijnmaker uit Faugères. Hij werkt helemaal biologisch, voegt geen zwavel toe, laat de natuurlijk gistcellen hun werk doen en filtert de wijn niet. Voor de één is het de overtreffende trap van een karakteristieke wijn, de ander vindt het maar 'moeilijk'. Dat noemen we een uitdaging. Donkerrood van kleur met een aromatische en complexe neus waarin te ontdekken zijn rijp fruit, specerijen en zwarte olijven. Animaal, leer en stallucht, tonen van rokerigheid, teer en ijzer. Het water loopt je in de mond. Krachtige en pittige aanzet, zijdezacht in de mond, met een romige vlezigheid en veel rijp fruit, mineraal en gelaagd met volledig geïntegreerd hout. Complex, anders, boeiend. Zeker proberen!

smaakimpressie

Intense, donkere rode kleur. Complex aromatisch, volop specerijen en rijp fruit, verpakt in rook, teer, ijzer, stallucht, zwarte olijven tapenade, vleesjus, leer en cederhout nuances. Krachtig, romig, complex en boeiend, rijp fruitig, vlezig en mineraal. Uitstekend evenwicht dankzij fris zuur en mineraliteit, zeer lange, frisse finale, volop specerijen en fruit. .

vinificatie

Klassieke vinificatie: handpluk, handmatige druivencontrole, alleen ontstelen van druiven van jonge wijngaarden, gebruik van natuurlijke zwaartekracht, geen toegevoegde zwavel, inweking (inclusief gisting) van 3-4 weken, gisting met eigen natuurlijke gistcellen, regelmatig onderdompelen van de schillenkoek, lagering in eikenhouten vaten, geen klaring, geen filtering. Deze cuvée wordt na 24-26 maanden opvoeding gebotteld.