Domaine St. Felix - Cuvée Pierre Martin Blanc

€ 7,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc, Vermentino
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine St. Felix
Land Frankrijk

Details

Domaine St. Felix - Cuvée Pierre Martin Blanc is een witte wijn die wordt gemaakt door het Franse wijnhuis Domaine St. Felix in de streek Roussillon. De wijn is gemaakt van de druiven sauvignon blanc en vermentino. Beide rassen zorgen voor een frisse en fruitige smaak met tonen van citrus en appel. De wijn wordt opgevoed op RVS waardoor de frisheid en de fruittonen behouden blijven. Hij heeft een medium body en een goede balans in de zuurgraad. De Cuvée Pierre Martin Blanc is een geweldige wijn om te serveren bij visgerechten, gegrilde groenten of zeevruchten. Hij is ook een goede keuze om te drinken als aperitief of als begeleiding bij een lichte maaltijd.

smaakimpressie

Verfrissende, levendige, aromatische (citrusfruit), mondvullende witte wijn met een hint van ziltige mineraliteit en een hoog ‘yammieyammie’-gehalte.

vinificatie

De trossen worden volledig ontsteeld, waarna de druiven langzaam pneumatisch geperst worden. Na een koude behandeling om de most op een natuurlijke wijze te klaren, vindt de gisting plaats bij 18°C. De jonge wijn wordt na de gisting nog 4 tot 6 maanden opgevoed op de eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) met regelmatige ‘remuage’ (los- en doorroeren van het bezinksel).