Domaine St. Felix - Cuvée Pierre Martin Rosé

€ 7,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cinsault, Grenache
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Inhoud 0,75
Producent Domaine St. Felix
Land Frankrijk

Details

Domaine St. Felix - Cuvée Pierre Martin Rosé is een roséwijn uit de Provence-streek in Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Cinsault, Grenache en Syrah. De wijn heeft een fraaie roze kleur en een aroma van aardbeien, rode bes en een vleugje citrus. De smaak is fris en fruitig met tonen van aardbei, framboos en een hint van roze peper. Het is een medium-bodied wijn met een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad, wat hem een perfecte begeleider maakt voor een zomerse maaltijd of als aperitief. Cuvée Pierre Martin Rosé is een wijn die wordt geproduceerd in een kleine oplage, dus het is een exclusieve en schaarse wijn. Het wordt aanbevolen om deze wijn op een koelte te serveren, tussen 8 en 10 graden Celsius. In samenvatting is Domaine St. Felix - Cuvée Pierre Martin Rosé een frisse en fruitige roséwijn uit de Provence-streek met een aantrekkelijke kleur en aroma's, en een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad.

smaakimpressie

Verfrissende, levendige, aromatische (rode vruchtjes en specerijen), mondvullende roséwijn, rijk, gul en gastronomisch. Een typische rosé voor de mooiste dagen, van de lente tot de herfst.

vinificatie

De trossen worden volledig ontsteeld, waarna de druiven langzaam pneumatisch geperst worden. Na een koude behandeling om de most op een natuurlijke wijze te klaren, vindt de gisting plaats bij 18°C. De jonge wijn wordt na de gisting nog 4-6 maanden opgevoed op de eigen ‘lies’ (fijn bezinksel) met regelmatige ‘remuages’ (los- en doorroeren van het bezinksel).