Vial-Magnères - Banyuls Blanc Rivage

€ 31,50
Nog %1 beschikbaar
Vial Magnères Dit familiedomein behoort tot de top van Banyuls. Klassieke, op oude leest geschoeide wijnen, lekker rijp en ontwikkeld. Naast deze volle, diepe wijnen maken ze ook wijnen waarin het fruit meer de boventoon voert. De amberkleurige Rivage Ambré Solera is een van de meest bijzondere wijnen . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache Blanc
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Vial Magnères
Land Frankrijk

Details

Lichtgoudgeel van kleur met een expressive neus met tonen van citrus- en rijp geel fruit. In de smaak zoet en fris, gul en rond met een minerale ondertoon. De wijn heeft een prettig en beetje vettig mondgevoel en komt heel schoon over, rijp vers fruit geheel geïntegreerd in het hout. Medium bodied, goed gemaakt! Als aperitief of als lichte dessertwijn.

smaakimpressie

zeer geconcentreerd, expressieve neus van geel fruit en mineraliteit. Op de tong zuiver, zoet, gul, verleidelijk fruitig, mondvullend, vettig en warm tot de laatste slok. Goede lengte.

vinificatie

Alle Banyuls-wijnen (rood en wit) worden klassiek gevinifieerd onder strenge temperatuurcontrole. Voor de witte Banyuls begint de gisting direct na het persen, zonder voorafgaande inweking op schillen. Na een periode van circa 3 weken wordt de most ‘gemuteerd’, d.w.z. dat de gisting wordt ‘gestild’ door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zuiver wijndistillaat. De opvoeding is reductief: contact met zuurstof vindt alleen plaats via de houtporiën van de vaten, waardoor de wijn fruitig blijft, ondanks 8 jaar op hout.