Dominus - Othello
€ 56,95
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Napa Valley |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Napanook |
Land | Verenigde Staten |
Details
Dominus - Othello is een wijn van het merk Dominus, dat geproduceerd wordt in Napa Valley, Californië. De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet Franc. De Dominus - Othello heeft een rijke, volle smaak met tonen van zwarte bessen, cassis en chocolade. De wijn heeft ook een goede balans tussen zuurgraad en tannines, wat hem een elegante smaak geeft. De wijn is ook gekend voor zijn lange afdronk. Dominus - Othello is een van de meest populaire wijnen van Dominus en wordt vaak beschouwd als een van de beste wijnen uit Napa Valley. Het is een wijn die perfect geschikt is voor speciale gelegenheden en die het best gedronken wordt bij gerechten met rood vlees, zoals biefstuk of wild. De wijn wordt gepresenteerd in een statige fles met een elegant etiket. Deze wijn is beschikbaar in beperkte hoeveelheden en kan enkel verkregen worden via
smaakimpressie
Diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, rijpe kersen, leer, menthol, kreupelhout en een toets van ceder. In het smaakpalet tonen van rijp sappig klein roodzwart fruit, verse zwarte peper, vanille en een hint van chocolade, die gepaard gaan met een lange sappige afdronk met rijpe tannines en elegante zuren.
vinificatie
De Othello van Dominus Estate wordt voornamelijk gemaakt van de meest recent aangeplante druivenstokken. 2 weken voor de oogst worden de druiven met water schoongespoten. Na de handmatige pluk, waarbij streng geselecteerd wordt, krijgen de druiven in de vinificatieruimte een korte koude inweking om meer kleur en aroma’s te verkrijgen. Hierna worden de druiven gekneusd en ondergaat de most de temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Na 20 dagen volgt persing en worden de jonge wijnen geassembleerd en overgestoken op gebruikte Franse eikenhouten barriques, om de malolactische gisting en een rijpingsperiode te ondergaan. Na 12 maanden volgt wederom een assemblage en wordt de wijn ongefilterd gebotteld.