Feliciana - Sercè Lugana Riserva

€ 19,95
Nog %1 beschikbaar
Feliciana Op 5 kilometer van het Gardameer, in het dorpje Pozzolengo, ligt het wijndomein Azienda Agricola Feliciana. Aan het roer staat Massimo Sbruzzi, die geholpen door zijn broer niet alleen wijn maar ook olijfolie, grappa en worsten maakt. Het wijndomein telt 11 hectare wijngaarden, waarin onde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Trebbiano
Afsluiting Kurk
Regio Lombardije
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Feliciana
Land Italië

Details

Feliciana - Sercè Lugana Riserva is een wijn uit de regio Lombardije in Italië. Het is gemaakt van de druivensoort Trebbiano di Lugana, die specifiek groeit in de regio rond het meer van Garda. De wijn wordt beschouwd als een riserva omdat hij minimaal 24 maanden rijpt op eikenhouten vaten. Deze wijn heeft een goudgele kleur en een complex aroma van bloemen, rijpe appel, peer en een hint van vanille. In de smaak is hij zacht en vol met tonen van fruit en een hint van hout. De afdronk is elegant en verfijnd. Het is een perfecte wijn om te serveren bij visgerechten, gevogelte en kaas. Het is ook een geweldige wijn om als aperitief te drinken.

smaakimpressie

Helder, goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van abrikozen, rijpe appel en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van gekonfijte citroen, tropisch fruit, amandelen en een mineralige toets, die gepaard gaan met een volle, zacht rijpe afdronk met frisse zuren, die door de rijke smaak enigszins gemaskeerd worden.

vinificatie

De druiven worden half oktober met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder laat men de druiven kort indrogen, waarna deze voorzichtig worden geperst en men het sap ruim 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde (18°C) spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten laat ondergaan op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de wijn deels overgestoken op een schone rvs-tank en deels op gebruikte eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en om op zijn fijne ‘lie’ te rijpen. Na ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld.