Beoordeeld door De Grote Hamersma

Feliciana - Torfel San Martino della Battaglia Friulano

Deze wijn is met een 9+ beoordeeld door De Grote Hamersma. Klik hier voor de proefnotitie
€ 16,50
Nog %1 beschikbaar
Feliciana Op 5 kilometer van het Gardameer, in het dorpje Pozzolengo, ligt het wijndomein Azienda Agricola Feliciana. Aan het roer staat Massimo Sbruzzi, die geholpen door zijn broer niet alleen wijn maar ook olijfolie, grappa en worsten maakt. Het wijndomein telt 11 hectare wijngaarden, waarin onde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tocai Friulano
Afsluiting Kurk
Regio Lombardije
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Feliciana
Land Italië

Details

De Feliciana - Torfel San Martino della Battaglia Friulano is een witte wijn gemaakt van de Friulano druif, ook wel bekend als Tocai Friulano. Deze druif groeit voornamelijk in de regio Friuli-Venezia Giulia in Noord-Italië. Deze specifieke wijn wordt geproduceerd door de wijnmakerij Feliciana - Torfel, gelegen in de stad San Martino della Battaglia in de provincie Udine. De wijn wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van wijngaarden op klei- en leemachtige bodems, wat leidt tot een intense smaak met aroma's van perzik, appel en abrikoos. De wijn wordt gefermenteerd en gerijpt op roestvrijstalen tanks, waardoor de natuurlijke zuren behouden blijven en de wijn een frisse, fruitige smaak heeft. De Feliciana - Torfel San Martino della Battaglia Friulano is een medium-bodied wijn met een goede balans tussen zuurgraad en zoetheid. Het is een perfecte wijn om te serveren bij gerechten met vis of wit vlees.

smaakimpressie

Helder fonkelende, licht strogele kleur. In de neus aroma’s van rijpe peer, witte perzik en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van limoenschil, geel steenfruit, amandelen en subtiel wat mineralige kruidigheid, die gepaard gaan met een volle zachte afdronk met frisse levendige zuren.

vinificatie

De druiven worden eind september met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven voorzichtig geperst, waarna men het sap 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde (18°C) spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten laat ondergaan op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks om op zijn fijne ‘lie’ te rijpen. In het vroege voorjaar na de oogst wordt de wijn na zeer lichte filtering gebotteld.
Geen 18, geen alcohol
Onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol, bij aflevering van al onze zendingen wordt altijd een leeftijdscheck uitgevoerd