Jean Philippe Fichet - Meursault

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Jean-Philippe Fichet
Land Frankrijk

Details

Een wijn waar Jancis Robinson gek op is getuige de 17,5 uit 20 punten die ze deze Meursault scoort. En terecht natuurlijk want het is ook gewoon een verrukkelijke wijn. Een prachtige Chardonnay die 18 maanden op eikenhouten vaten is gerijpt. Een verfijnde Meursault dus met een prachtige gelaagdheid aan smaken en aroma's. Van vers geoogste druiven en citrusvrucht tot hints van amandelen, gegrilde hazelnoot, meidoorn en lindebloesem aangevuld met de karakteristieke nuances van boter en honing. Een wijn die je uitstekend kan bewaren ook!

smaakimpressie

Deze witte Meursault heeft een opvallende en zeer heldere groengele kleur, is fruitig en floraal, goed in evenwicht, vet en rijk, fris en fluwelig mild, met goed geïntegreerde houttonen. Verrukkelijke wijn, verfijnd en intens aromatisch (o.a. versgeoogste druiven, citrusvrucht, amandelen, gegrilde hazelnoot, meidoorn, vlierbes, varen, lindebloesem, ijzerkruid) en mineraal (vuursteen, kalk), met aanvullende nuances van boter en honing. Na enige tijd extra flesrijping worden de aroma’s complexer en de structuur iets vetter.

vinificatie

Voor deze wijn ligt de opbrengst rond 35 tot 45 hl/ha, deels door de hogere leeftijd van de wijnranken, deels door kort snoeien. De jonge wijnen worden 18 maanden op maximaal 5 jaar oude eikenhouten vaten opgevoed. De eerste 11 maanden van deze opvoeding liggen ze op hun ‘lie’ (fijn bezinksel). Pas vlak voor het bottelen worden de jonge wijnen geklaard.