La Croix de la Résidence - Chardonnay

€ 8,75
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Inhoud 0,75
Producent La Croix de la Résidence
Land Frankrijk

Details

Heerlijk fris en toegankelijk stijl chardonnay.De familie Delaunay is al meer dan honderd jaar een begrip in de Bourgogne. Catherine en Laurent Delaunay vertegenwoordigen de vierde generatie van deze familie. Als afgestudeerd oenoloogen richtten ze in 1995 het handelsbedrijf Badet Clément & Cie op. Oorspronkelijke met als doel om hun kennis uit de Bourgogne overtebrengen op de Zuid-Franse regio Languedoc en daar de familietraditie voort te zetten. Bijna 15 jaar later is het 'bedrijfje' flink uit haar jasje gegroeid, Badet Clément & Cie zijn nu 'créateurs de vins de marque' gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige Franse merkwijnen voor de internationale markten.

smaakimpressie

Heldere gouden kleur. Volop fruit in de neus, in het bijzonder abrikoos, peer, hazelnoot en een kusje van het hout. Structuur en smaak zijn complex, fris, aangenaam fruitig en evenwichtig. .

vinificatie

De speciaal voor deze wijn geselecteerde chardonnay druiven komen uit diverse wijngaarden van de Pays d’Oc. Ze zijn vroeg in de ochtend geoogst en direct geperst. Na een koude inweking om de most te stabiliseren en op natuurlijke wijze te laten bezinken, vindt de gisting plaats. De jonge wijn rijpt nog enkele maanden na op zijn fijne bezinksel.