Masseria Li Veli - Primonero Negroamaro Salento

€ 12,95
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Negroamaro, Primitivo
Afsluiting Schroefdop
Regio Salento
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Lievelingswijn van Li Veli (spreek uit Livelli). Donker robijnrood van kleur met expressieve geuren van donker bessen- en kersenfruit. Aangenaam sappige volle rijpe wijn boordevol donkere bessen en kersenaroma's met veel materie, komt heel vief en fris over door een mooi tegenwicht aan frisse zuren. De zachte en rijpe tannines samen met het rijpe fruit zorgen voor een mooi lange afdronk.

smaakimpressie

Volle, robijnrode kleur met paarse nuances. In de neus weelderige bloemengeuren, die zich vermengen met zwoele, rijke geuren van rijp donkerrood fruit. In de mond een mooie, gebalanceerde smaak van zacht en haast zoetig rijp rood fruit zoals zwarte kersen, pruimen en blauwe bessen, in combinatie met een zachte zuurgraad en zeer milde tannines.

vinificatie

De primitivodruiven uit de wijngaarden bij Cellino San Marco worden eind augustus en begin september met de hand geoogst; dat gebeurt eind september voor de negroamaro. De druiven worden in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 4 maanden worden Franse barriques (houten vaten) van 225 liter gebruikt.