Masseria Li Veli - Susumaniello

€ 21,95
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Susumaniello
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Geschiedenis in het glas! Wijnproducent Li Veli heeft onder de naam ASKOS een selectie zeer speciale wijnen uitgebracht van herontdekte, her-geselecteerde en her-aangeplante druivensoorten in en uit Apulië. Het zijn historische inheemse druivensoorten uit Apulië, de regio waar in de klassieke oudheid de Grieken tal van wijngaarden aanplantten met deze nu bijna verloren gewaande druivensoorten. Deze druiven worden op de meest geschikte terroirs aangeplant, passend bij de traditionele wijze van verbouwen (denk aan o.a. pergola). Askos is het Griekse woord voor wijnkruik. Per jaar in beperkte hoeveelheden beschikbaar. Volle robijnrode kleur met een lichtpaarse gloed. De geur trakteert op verfijnd rood fruit als framboos, zure kersen en zwarte bessen afgewisseld door dropjes, rabarber en leer. In de uitbundige en elegante smaak komt alles weer in optima forma voorbij, ondersteund door ronde tanninen en aangename zuren die ons hiermee een lange, levendige afdronk bezorgt.

smaakimpressie

Volle robijnrode kleur met een lichtpaarse gloed. De geur trakteert op verfijnd rood fruit als framboos, zure kersen en zwarte bessen, afgewisseld door dropjes, rabarber en leer. In de uitbundige en elegante smaak komt alles weer in optima forma voorbij, ondersteund door ronde tannines en aangename zuren, wat ons een lange, levendige afdronk bezorgt.

vinificatie

De druiven worden begin oktober met de hand geoogst en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 9 maanden worden eiken vaten van 500 en 225 liter gebruikt.

Meer van deze producent: