Ashton Hills

Piccadilly Valley

Ashton Hills is een drie hectare tellend wijnhuis in de subregio Piccadilly Valley van de Adelaide Hills, Australië. De wijngaarden liggen op een heuvelrug net onder de top van de Mount Lofty - het hoogste punt van de Mount Lofty Ranges.

Stephen George

Het wijnhuis is opgericht door Stephen George in 1982 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van de beste producenten van Australische pinot noir en ‘cool climate whites’. Stephen George plantte zijn eerste wijngaard op een hoogte van 570 meter en met een op het zuiden gericht uitzicht over Mt Lofty.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

 • € 35,00
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  2 producten

  Koel klimaat

  Het was het koele klimaat, een van de koelste van Zuid-Australië, dat Stephen aansprak. Hij startte met de aanplant van druivenrassen die hier als geen ander bij passen: riesling, chardonnay en pinot noir. De ene kloon is de andere niet. Met zijn voorliefde voor Bourgogne begreep Stephen George dat maar al te goed.

  Kloonontwikkeling

  Hij specialiseerde zich al snel in kloonontwikkeling. De afgelopen dertig jaar heeft hij flink geëxperimenteerd met maar liefst 25 verschillende pinot noir-klonen. Hij selecteerde er uiteindelijk vijf, die hij nu gebruikt in zijn veelgeprezen Reserve en Estate pinot noirs en zijn mousserende wijnen. Ook zijn er acht zorgvuldig gecultiveerde rijen van riesling te vinden in de Ashton Hills-wijngaard, waarvan elk jaar een exclusieve en beperkte Ashton Hills-riesling wordt gemaakt.