Beaux Frères

Beaux Frères Het verhaal van Beaux Frères begon in 1986 toen Michael G. Etzel, een wijnverkoper uit Colorado Springs, met zijn jonge gezin op roadtrip ging naar Oregon, nadat hij een aanlokkelijke recensie had gelezen over een Pinot Noir uit 1983 uit de Willamette Valley. Ze maakten een spontane omweg om een verlaten varkensboerderij van 88 hectare te bekijken, ongeveer 20 minuten van hun bestemming. Toen ze de idyllische heuvel, charmante bungalow en weelderige weide bovenaan de onverharde weg zagen, vroegen ze zich af: zou een rustig, gezond boerenleven waarin druiven worden geteeld voor de opkomende lokale wijnscene mogelijk zijn? De droom begon vorm te krijgen dankzij een investering van Michael’s zus Pat en haar man, wijncriticus Robert Parker Jr. (de naam Beaux Frères verwijst naar het Franse idioom voor “schoonbroers”). Ze verhuisden de zomer daarop naar de boerderij met hun drie jonge zoons. Michael begon zijn gerichte carrière als wijngaardbeheerder door uitsluitend Pinot Noir te planten en transformeerde de boerderij geleidelijk tot hun juweel. Op het hoogste punt van het terrein begon hij in 1988 met het planten van vijf hectare wijnstokken, dicht op elkaar geplant met ongeveer 2.200 planten per hectare. Terwijl hij zijn wijngaard opbouwde, werkte Michael vier oogsten bij Ponzi Winery. In 1990 oogstte hij zijn eerste druiven en verkocht deze – met uitzondering van genoeg om één vat wijn te maken – aan wijnmakers Ken Wright en Dick Ponzi. In 1991 werd de hoofdschuur gerenoveerd, wat de weg vrijmaakte voor de oprichting van Beaux Frères Winery, en kort daarna volgden de eerste jaargangen van de Beaux Frères Vineyard Pinot Noir. Gelegen in het Ribbon Ridge wijnbouwgebied van de Willamette Valley (opgericht in 2005) nabij Newberg, Oregon, blijft het domein een familieboerderij. Mike D. Etzel (Michael’s middelste zoon, ook wel “Mikey” genoemd), die sinds 2016 hoofdwijnmaker was, nam in 2023 de leiding over van zijn vader na diens pensioen. Als CEO en technisch directeur van het domein besloot Mikey om de wijnmaakverantwoordelijkheden over te dragen aan Damien Lapuyade, voormalig wijnmaker bij Evening Land Vineyards. Datzelfde jaar werd de wijnmakerij onderdeel van de prestigieuze Artémis Domaines familie, waarmee het unieke terroir van Oregon werd toegevoegd aan een reeks wereldberoemde domeinen zoals Château Latour, Domaine d’Eugenie, Clos de Tart, Château-Grillet, Champagne Jacquesson, en Bouchard Père et Fils in Frankrijk, en Eisele Vineyard in Napa Valley. Michael G. Etzel blijft een medeoprichter. Vandaag de dag is de oorspronkelijke wijngaard uitgebreid tot 26 hectare steile, aaneengesloten heuvels gericht op het zuidoosten, zuiden en zuidwesten, gelegen op ongeveer 400 voet hoogte op Willakenzie mariene sediment. De Upper Terrace Vineyard, aangeplant in 2000 op de aangrenzende heuvel van Ribbon Ridge, voegde nog eens 9 hectare Pinot Noir toe aan het domein, en een derde locatie tussen de twee wijngaarden werd aangeplant in 2021. Na meer dan drie decennia van ontwikkeling blijft het motto van het domein: wijnen produceren die elegant en energiek de unieke essentie van onze wijngaarden, de leidende hand van Moeder Natuur, en het onderscheidende terroir van de Ribbon Ridge AVA uitdrukken.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen 18, geen alcohol
Onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol, bij aflevering van al onze zendingen wordt altijd een leeftijdscheck uitgevoerd