Okonomierat Rebholz

De familie Rebholz heeft wortels in de wijngeschiedenis in de Pfalz die weliswaar teruggaan tot 1632, maar met de aandacht die Eduard Rebholz (1889-1966) besteedde aan het bestuderen van o.a. het klimaat, de bodemsamenstelling en wijnstokken van de familie wijngaarden en de conclusies die hij hieraan verbond, legde hij de basis van de huidige topkwaliteit van Weingut Ökonomierat Rebholz.

Eduard Rebholz was met zijn wijnen een van de eerste propagandisten van het wijnmaken op een natuurlijke manier. In 1951 presenteerde hij zijn concept dat wijn in de wijngaard gemaakt wordt en niet met het onnatuurlijk en onnodig toevoegen van suiker (chaptalisatie) of zoet/ongefermenteerd druivensap (Süßreserve) en geen ontzuring. Deze manier van denken, leverde hem de titel Ökonomierat op, die vervolgens in de naam Weingut Ökonomierat Rebholz werd verwerkt. De lijn van droge buitengewoon verfijnde wijnen met optimale terroir expressie wordt voortgezet door Eduard's kleinzoon Hans-Jörg Rebholz die met het 22 hectare tellende wijngoed in 2005 zelf overging naar een totaal biologisch dynamische manier van werken. Met onovertroffen resultaat.

Geen producten gevonden voor deze selectie.


Het wijntijdschrift Falstaff verleende Hans-Jörg Rebholz niet voor niets de titel van "Winzer des Jahres 2013". Het is dan ook niet verwonderlijk dat Weingut Ökonomierat Rebholz al sinds 1991 lid is van de VDP en Hans-Jörg Rebholz sinds enkele jaren zelfs regiovoorzitter is van de afdeling Pfalz van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweinguter). Deze groep van wijnmakers maakte in de jaren negentig op vrijwillige basis een eigen classificatie van wijngaarden op basis van terroir, net zoals in de Bourgogne is gedaan. De kwaliteit van de VDP producenten liegt er niet om met namen als: Weingut Dönnhoff, Weingut Fritz Haag, Weingut Wittmann, Weingut Heymann-Löwenstein en Weingut Dr. Loosen. De wijnen van Weingut Ökonomierat Rebholz worden vooral gedefinieerd door hun complexe mineraliteit, elegantie en balans.