Chateau Trotanoy

Trotanoy is een van de meest gewaardeerde en gerespecteerde wijnhuizen in de Pomerol appelatie van Bordeaux, Frankrijk. Het domein beslaat ongeveer 7,2 hectare en is gelegen op de hoogste punten van de Pomerol heuvels, waar de bodem voornamelijk bestaat uit klei en kalksteen.

Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw, toen het eigendom was van de Giraud-familie. In 1953 werd het overgenomen door de familie Moueix, die sindsdien verantwoordelijk is voor de productie van de wijnen van Trotanoy.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Trotanoy produceert voornamelijk rode wijnen van de Merlot-druif, die 90% van de wijngaard beslaat. De resterende 10% is beplant met Cabernet Franc. De wijnen van Trotanoy staan bekend om hun elegantie, complexiteit en verfijning. Ze hebben een rijke, volle smaak met tonen van donker fruit, aarde en kruiden, en hebben een goed bewaarpotentieel. De wijnen van Trotanoy worden beschouwd als een van de meest exclusieve en kostbare in Bordeaux. Ze worden vaak vergeleken met de beste wijnen uit de appellatie Pomerol, zoals Château Pétrus. Trotanoy is een uitstekende keuze voor serieuze wijnliefhebbers en verzamelaars die op zoek zijn naar de allerbeste wijnen uit Bordeaux.