Heymann-Löwenstein - Schieferterrassen Riesling

€ 34,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Heymann-Löwenstein Reinhard Löwenstein is een van de meest markante en gerespecteerde wijnmakers in Duitsland. De auteur van het boek Terroir: Weinkultur und Weingenuss in einer globalen Welt produceert indrukwekkende wijnen op zijn steile terraswijngaarden. Hij presenteert zijn wijnen als een filosoof, waa . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Moezel
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Heymann-Löwenstein
Land Duitsland

Details

De basis van de collectie. In de neus en op het verhemelte betoverend door de lichtvoetige synthese van rijpe vruchten en mineraliteit.

smaakimpressie

Op de Uhlen liggen de wijngaarden als in een amfitheater en vangen ze elke zonnestraal. Op de Uhlen Blaufüßer Lay is de leisteen blauw en heel compact. Dit zorgt voor wijnen met een zeer pikant mineraal accent, veel rijpfruitaroma’s, concentratie en mondvullende structuur.

vinificatie

Alle wijnen ondergaan dezelfde vinificatie: gisting met wilde gistcellen, 10 maanden rijping op rvs-tanks en hout, geen klaring. De wijnen bezitten allemaal een uitstekend evenwicht tussen de basisonderdelen van een wijn: suiker, zuur, alcohol en fenolen. Op jeugdige leeftijd zal het evenwicht nog niet perfect zijn; dit wordt bij de droge wijnen pas na minstens 2 jaar geduld bereikt. Bij de zoete wijnen is meer tijd nodig: 10 jaar bij de Auslese, 15 jaar bij de Auslese met een gouden capsule, 20 jaar en meer bij de Beerenauslese en Trockenbeerenauslese. De wijnen – droog of zoet – van de ‘Schieferterrassen’ rijpen iets sneller dan die van ‘single vineyards’.