Badia a Coltibuono - Chianti Classico

€ 19,95
Nog %1 beschikbaar
Badia a Coltibuono Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zw . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Badia a Coltibuono
Land Italië

Details

Deze Chianti Classico is gemaakt van sangiovese- en een beetje canaiolo-druiven. Transparant licht granaatrood van kleur met paarse schakeringen. Elegant ingetogen neus met aardse tonen, kersenfruit en specerijen. In de smaak ook een heel subtiel spel van lichtrood fruit, rode bessen en kersen, minerale- en aardse tonen, hints van truffel, leer en gebrande koffie. Prachtige van textuur en structuur, elegant maar persistent met zo'n prettig kersenbittertje in de afdronk . Een wijn zo genuanceerd, zo subtiel, zo smaakvol, zo puur natuur, zo heerlijk! Voor de liefhebbers van een klassieke natuurlijke Chianti Classico. Valt bijna jaarlijks in de grote Italiaanse wijnprijzen.

smaakimpressie

Volle robijnrode kleur. Breed aromatisch palet met nuances van irissen, viooltjes, frisse zwarte kersen, tabak en zwarte peper. Strakke aanzet, met een goed evenwicht tussen fruit, alcohol, zuur en tannines. Veel sap en frisheid in de mond, gevolgd door een volle, warme en persistente smaak, met aroma’s van rood fruit, leer en gebrande koffie, afgesloten door elegante minerale tonen.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend autochtone, wilde gist. Zonder te pompen worden de druiven met behulp van natuurlijke zwaartekracht bewerkt. De vinificatie is zeer traditioneel, beginnend met een inweking op de schillen van minstens 3 weken. Door regelmatig onderdompelen (‘follatura’) van de schillenhoed stijgt het gehalte aan anthocyanen (blauw-rode kleurstoffen), tannines en aromatische voorlopers in de most. Na de gisting wordt de jonge wijn 12 maanden opgevoed op grote vaten (15 tot 25 hectoliter) van Frans en Oostenrijks eikenhout.

Meer van deze producent: