Beoordeeld door De Grote Hamersma

Badia a Coltibuono - Chianti Classico

Deze wijn is met een 9+ beoordeeld door De Grote Hamersma. Klik hier voor de proefnotitie
€ 22,50
Nog %1 beschikbaar
Badia a Coltibuono

Wijnresort in Toscane

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Badia a Coltibuono
Land Italië

Details

Badia a Coltibuono - Chianti Classico is een wijn uit de regio Chianti in Toscane, Italië. Deze wijn is gemaakt van de druivensoorten Sangiovese, Canaiolo en Colorino, die traditioneel worden gebruikt voor de productie van Chianti wijn. De wijn rijpt gedurende een periode van 12 tot 18 maanden in eiken vaten, wat leidt tot een complexe smaak met tonen van rijp rood fruit, specerijen en een hint van eiken. De tannines zijn zacht en de afdronk is aangenaam en aanhoudend. Deze wijn is perfect om te serveren bij gegrild vlees, pasta met tomatensaus of harde kazen.

smaakimpressie

Volle robijnrode kleur. Breed aromatisch palet met nuances van irissen, viooltjes, frisse zwarte kersen, tabak en zwarte peper. Strakke aanzet, met een goed evenwicht tussen fruit, alcohol, zuur en tannines. Veel sap en frisheid in de mond, gevolgd door een volle, warme en persistente smaak, met aroma’s van rood fruit, leer en gebrande koffie, afgesloten door elegante minerale tonen.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend autochtone, wilde gist. Zonder te pompen worden de druiven met behulp van natuurlijke zwaartekracht bewerkt. De vinificatie is zeer traditioneel, beginnend met een inweking op de schillen van minstens 3 weken. Door regelmatig onderdompelen (‘follatura’) van de schillenhoed stijgt het gehalte aan anthocyanen (blauw-rode kleurstoffen), tannines en aromatische voorlopers in de most. Na de gisting wordt de jonge wijn 12 maanden opgevoed op grote vaten (15 tot 25 hectoliter) van Frans en Oostenrijks eikenhout.