Badia a Coltibuono - Chianti Classico Riserva

€ 32,00
Nog %1 beschikbaar
Badia a Coltibuono Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zw . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Badia a Coltibuono
Land Italië

Details

Een Chianti Classico Riserva met een lange geschiedenis, deze wordt vanaf eind jaren vijftig gemaakt, alleen in de goede wijnjaren oftewel de topjaren. Intense dieprobijnrode kleur, in de neus al heel gelaagd met tonen van rood fruit en ker sen, specerijen (nootmuskaat) en zwarte peper en hints van viooltjes en iris. In de mond gaat het net zo. Het is vooral een verfijnde en complete smaakbeleving, alles heel subtiel en elegant en in harmonie met elkaar. Van warm en zwoel, naar fris en elegant, van specerijen en aardsheid naar florale tonen, van truffel naar koffie en zachte tannines. Goede balans, goede structuur, geheel geïntegreerd met de houtopvoeding. Verfijnd met diepgang.

smaakimpressie

Intense robijnrode kleur. In de neus elegante balsamieke tonen, samengesmolten met florale aroma’s, kersen op alcohol, drop en chocolade. In de mond overheerst een warm, zeer aangenaam gevoel, met een goed evenwicht tussen de frisse zuren en de volle, gulle structuur.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en apart gevinifieerd. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend natuurlijke, autochtone wilde gisten. De alcoholische gisting duurt circa 10 dagen. Daarna verblijft de jonge wijn op de schillen en het bezinksel gedurende nog eens minstens 3 weken. In deze periode wordt de schillenhoed dagelijks twee keer mechanisch ondergedompeld (‘follatura’). De opvoeding op barriques en grote vaten van Frans en Oostenrijks eikenhout duurt 24 maanden. Daarna volgt nog een rustperiode van 4 maanden op fles.

Meer van deze producent: