Badia a Coltibuono - Montebello

€ 46,00
Nog %1 beschikbaar
Badia a Coltibuono

Wijnresort in Toscane

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Canaiolo, Ciliegiolo, Colorino, Fogliatonda, Malvasia Nera, Mammolo, Pugnitello, Sanforte, Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Badia a Coltibuono
Land Italië

smaakimpressie

Helder granaatrood van kleur met iets van oranje. In de neus aroma’s van bosaardbeien, pruimen, irissen en lelies, tabak en vanille tonen van houtrijping. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, pruimenjam, balsamico, jeneverbes en een subtiele mineraliteit, die gepaard gaat met een lange complexe afdronk met fraaie geïntegreerde tannines.

vinificatie

De druivenoogst gaat op een extreem selectieve wijze, enkel de meest rijpe en perfecte trossen worden handmatig geplukt. In de vinificatieruimte wordt vervolgens per druivensoort apart geselecteerd en gevinifieerd in open eikenhouten 500 liter vaten. Allereerst voor 21 dagen een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, daarna persing en worden de verschillende jonge wijnen overgestoken op barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 10 maanden wordt de wijn geassembleerd en volgt nog een definitieve rijping van 6 maanden op eikenhouten foeders. De wijn wordt ongefilterd gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologische regels en voorschriften.