Terras Gauda - Abadia de San Campio Albariño
€ 17,50
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Albariño |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Rías baixas |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Terras Gauda |
Land | Spanje |
Details
Terras Gauda is één van de meest toonaangevende wijnbedrijven in Galicia. Rías Baixas ligt in het hart van Galicia, in het noordwesten van Spanje, net boven Portugal. Hier geen dorre, woestijnachtige landschappen, maar juist smaragdgroene, schilderachtige, zacht glooiende heuvels en gematigde temperaturen waarbij de albariño druif gedijt. Terras Gauda - Abadia de San Campio Albariño is een witte wijn gemaakt van de Albariño druif, een van de meest populaire druivensoorten in de regio. De wijn heeft een heldere, strogele kleur en een intense aroma van tropisch fruit, citrus en bloemen. In de smaak is hij fris, zacht en vol met een aangename afdronk. De Abadia de San Campio Albariño is een perfecte wijn om te drinken als aperitief of te combineren met visgerechten, gevogelte of geitenkaas. Het is een medium-bodemige wijn met een alcoholgehalte van rond de 12%.
smaakimpressie
Intense, kristalheldere citroengele kleur. Zeer complexe en verleidelijke neus met aroma’s van citrusvruchten (mandarijn, grapefruit) en hints van ananas, ondersteund door balsamieke accenten. Zachte, frisse en sappige aanzet, met een fantastisch evenwicht in de mond en duidelijke retro-olfactieve herinneringen aan de gebruikte druiven.
vinificatie
De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. De druiven worden zacht gekneusd en van de stelen ontdaan, waarna ze met schillen 3-6 uur bij 8-10°C inweken. Dit geeft de wijn meer kleur, meer aroma’s en meer structuur. De gekneusde druiven worden dan langzaam geperst. De most verblijft 72 uren in een tank om bij 8-10°C op natuurlijke wijze door bezinking te worden gezuiverd. De gisting vindt plaats op RVS tanks en duurt 21-30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19°C. Terras Gauda gebruikt een speciale ‘startcultuur’ voor het gisten, op basis van de in de eigen wijngaarden gevonden gistcellen. Om de frisheid van de wijnen te waarborgen vindt geen malolactische gisting plaats. Door koude stabilisatie bij -2°C is de zuiverheid van de wijn gegarandeerd. Tot en met het bottelen worden de jonge wijnen onder beschermende atmosfeer gehouden.