Artadi - Viña El Pisón

Nog %1 beschikbaar
Bodegas y Viñedos Artadi

Kwaliteitswijnen in drie wijngebieden

Bodegas y Viñedos Artadi produceren kwaliteitswijnen in drie wijngebieden: Rioja Alavesa, Navarra en Alicante. Om het beste te halen uit de verschillende bodemtypes, klimatologische omstandigheden en karakteristieke druivensoorten, wordt b . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo
Afsluiting Kurk
Regio Rioja
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Bodegas y Viñedos Artadi
Land Spanje

Details

Best, allerbest, geweldig, en dan nóg iets meer, beter, specialer etc. Een wijn uit de absolute buitencategorie, deze El Pisón! De druiven komen van slechts één wijngaard, El Pisón, waar de druivenstokken gemiddeld 40 jaar oud zijn. Uiteraard rijpt de wijn in de beste kwaliteit barriques van Frans eikenhout. Wat volgt is magie in een glas, chocolade, room en toffee domineren de neus, gevolgd door onweerstaanbare aroma's van rode en zwarte vruchten, het geheel aangevuld met hints van specerijen en mineralen. In de mond veel rijp fruit, mout en zacht tabak. Een super complexe, heerlijk vlezige wijn met een prachtige balans tussen de kracht, de zachte en zoele tannines, en de rijpe, zijdezachte fruittonen. Een wijn van wereldklasse!

smaakimpressie

Intense, heldere kersenrode kleur met paarse weerschijn. Chocolade, room en toffee domineren de neus, gevolgd door zuivere fruitige aroma’s van rode en zwarte vruchten, het geheel aangevuld met hints van specerijen en mineralen. In de mond veel rijp fruit, mout en zacht tabak. Complexe, vlezige wijn met een goed evenwicht tussen de krachtige ruggengraat, de zachte en zoetige tannines, en de rijpe, zijdezachte fruittonen. Een wijn van grote klasse met een heel eigen persoonlijkheid.

vinificatie

Voor deze wijn gebruikt men druiven van de oudere stokken van slechts één wijngaard, El Pisón. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 40 jaar. Gedegen opvoeding in barriques van Frans eikenhout (vernieuwd om de 5 jaar).