Cevico - É Gòt Trebbiano Chardonnay Rubico

€ 7,95
Nog %1 beschikbaar
Cevico Cevico, gevestigd in Emilia-Romagna, is een van de allergrootste wijnproducenten van Italië. Het project b.IO presenteert de toekomstvisie van het bedrijf: een project waarbij de mens, het land en de wijn in totale harmonie met elkaar zijn, met gemotiveerde en tevreden wijnmakers die met . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay, Trebbiano
Afsluiting Schroefdop
Regio Emilia Romagna
Inhoud 0,75
Wijnhuis Cevico
Land Italië

Details

Cevico - É Gòt Trebbiano Chardonnay Rubico is een wijn die gemaakt wordt in de regio Emilia-Romagna in Italië. De wijn is een blend van drie druivensoorten: Trebbiano, Chardonnay en Rubico. Trebbiano is een witte druivensoort die vaak wordt gebruikt in Italië voor de productie van droge witte wijnen. Het levert wijnen op met een goede zuurgraad en een frisse smaak. Chardonnay is een van de meest populaire druivensoorten ter wereld en wordt vaak gebruikt voor de productie van droge witte wijnen. De druif geeft wijnen een volle smaak met aroma's van perzik, appel en citrus. Rubico is een lokale druivensoort uit Emilia-Romagna die vaak wordt gebruikt voor de productie van rode wijnen. De druif geeft de wijn een unieke smaak met aroma's van kersen en bosbessen. De Cevico - É Gòt Trebbiano Chardonnay Rubico is een unieke wijn met een complexe smaak en aroma's van verschillende fruitsoorten. De wijn is droog en heeft een goede balans tussen zuurgraad en fruitigheid. Het is een perfecte wijn om te serveren bij visgerechten of gegrilde groenten.

smaakimpressie

Helder, strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van perzik en meloen. In het smaakpalet tonen van appel en wat tropisch fruit, die in de afdronk begeleid worden door de juiste zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de trebbiano- en chardonnaydruiven geoogst. In de vinificatiekelder krijgen de druiven direct 12 uur lang een koude schilweking bij 10°C voor meer aroma-extractie. Aansluitend worden de druiven pneumatisch geperst en laat men het sap 14 dagen lang bij 15°C een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks, waarin de malolactische gisting zich voltrekt en de wijn 4 maanden op de ‘lie’ rijpt. Na assemblage en lichte filtering wordt de wijn onder geheel steriele omstandigheden gebotteld.