Champagne Jacquesson - Aÿ Vauzelle Terme

Nog %1 beschikbaar
Jacquesson Champagnehuis Jacquesson, opgericht in 1798, is al vanaf het begin bijzonder. De zoon van de oprichter was een slimme uitvinder; hij bedacht onder andere de muselet die champagnekurken op hun plek houdt. Ook met de kwaliteit zat het meteen goed. Napoleon Bonaparte reed op weg naar het slag . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Inhoud 0,75
Producent Jacquesson
Land Frankrijk

Details

De Vauzelle Terme is een van de beroemdste champagnes van Jacquesson. Het is een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Deze champagne wordt gekenmerkt door zijn delicate smaak met aroma's van citrus, appel en een subtiele hint van toast. De Vauzelle Terme wordt geproduceerd in de Aÿ-streek, waar de bodem rijk is aan kalk en leem. Dit geeft de champagnes van Jacquesson een unieke minerale smaak die zich onderscheidt van andere champagnes. De Vauzelle Terme wordt vaak geprezen door wijnkenners en wordt beschouwd als een van de beste champagnes van Jacquesson. Het is een prachtige champagne om te proeven en te genieten, en is ideaal voor speciale gelegenheden of om te delen met vrienden en familie.

smaakimpressie

Kristalheldere licht goudgele kleur. In de neus aroma’s van limoen, kersen, krijt, iets van jodium en brioche. In het smaakpalet een fijne mousse met tonen van citrusvruchten, kweepeer, perzik en geroosterde hazelnoten, die gepaard gaan met een zeer intense en mineralige afdronk en geraffineerde zuren.

vinificatie

In de laatste week van september worden de druiven handmatig geoogst en direct ontsteelt, geperst en vervolgens ondergaat het sap op oude grote houten foeders (sommige 120 jaar oud) een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, met aansluitend de malolactische gisting en rijping op de lies. Daarna wordt aan de jonge wijn weer suiker en gist toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de volgende nieuwe gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse). Pas na een periode van 96 maanden sur lattes, wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er maximaal 3,5 gram suiker (dosage) aan toegevoegd om aan de smaakaanduiding "extra brut" te voldoen. Dit hele proces verloopt zonder enige vorm van filtering en volgens biologische regels en voorschriften.