Champagne Jacquesson - Dizy Corne Bautray

Nog %1 beschikbaar
Jacquesson Champagnehuis Jacquesson, opgericht in 1798, is al vanaf het begin bijzonder. De zoon van de oprichter was een slimme uitvinder; hij bedacht onder andere de muselet die champagnekurken op hun plek houdt. Ook met de kwaliteit zat het meteen goed. Napoleon Bonaparte reed op weg naar het slag . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Inhoud 0,75
Wijnhuis Jacquesson
Land Frankrijk

Details

Champagne Jacquesson is een prestigieus wijnhuis uit de Champagne-streek in Frankrijk. Het werd opgericht in 1798 door de familie Jacquesson en is vandaag de dag nog steeds eigendom van de familie. Het wijnhuis is bekend om zijn kwalitatief hoogstaande champagnes. De Dizy Corne Bautray is een van de populairste champagnes van Jacquesson. De Jacquesson Dizy Corne Bautray is een specifieke botteling van dit huis die wordt gemaakt van druiven uit de Corne Bautray wijngaard, gelegen in de gemeente Dizy. Het is een blend van Pinot Meunier, Pinot Noir en Chardonnay druiven, die afkomstig zijn uit de streek Aÿ. De champagne wordt gekenmerkt door een rijke smaak met tonen van rood fruit, zoals aardbeien en kersen, en een subtiele hint van toast. De afdronk is fris en elegant.Jacquesson - Dizy Corne Bautray is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogstaande champagne met een unieke smaak. Het is ideaal om te serveren bij feestelijke gelegenheden of om te delen met vrienden en familie.

smaakimpressie

Kristal heldere licht goudgele kleur. In de neus aroma’s van limoen, witte perzik, wilde bloemen, honing, vanille en brioche. In het smaakpalet een zeer fijne mousse met tonen van citrusvruchten, kamperfoelie en geroosterde walnoten, die gepaard gaan met een zeer intense mineralige afdronk en geraffineerde zuren.

vinificatie

In de laatste week van september worden de druiven handmatig geoogst en direct ontsteeld, geperst en vervolgens ondergaat het sap op oude grote houten foeders (sommige 120 jaar oud) een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, met aansluitend de malolactische gisting en rijping op de lies. Daarna wordt aan de jonge wijn weer suiker en gist toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de volgende nieuwe gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse). Pas na een periode van 96 maanden sur lattes, wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er maximaal 3,5 gram suiker (dosage) aan toegevoegd om aan de smaakaanduiding "extra brut" te voldoen. Dit hele proces verloopt zonder enige vorm van filtering en volgens biologische regels en voorschriften.