Champagne Jacquesson - Dizy Corne Bautray

Nog %1 beschikbaar
Jacquesson Champagnehuis Jacquesson, opgericht in 1798, is al vanaf het begin bijzonder. De zoon van de oprichter was een slimme uitvinder; hij bedacht onder andere de muselet die champagnekurken op hun plek houdt. Ook met de kwaliteit zat het meteen goed. Napoleon Bonaparte reed op weg naar het slag . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Inhoud 0,75
Producent Jacquesson
Land Frankrijk

Details

2007.

smaakimpressie

Kristal heldere licht goudgele kleur. In de neus aroma’s van limoen, witte perzik, wilde bloemen, honing, vanille en brioche. In het smaakpalet een zeer fijne mousse met tonen van citrusvruchten, kamperfoelie en geroosterde walnoten, die gepaard gaan met een zeer intense mineralige afdronk en geraffineerde zuren.

vinificatie

In de laatste week van september worden de druiven handmatig geoogst en direct ontsteeld, geperst en vervolgens ondergaat het sap op oude grote houten foeders (sommige 120 jaar oud) een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, met aansluitend de malolactische gisting en rijping op de lies. Daarna wordt aan de jonge wijn weer suiker en gist toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de volgende nieuwe gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse). Pas na een periode van 96 maanden sur lattes, wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er maximaal 3,5 gram suiker (dosage) aan toegevoegd om aan de smaakaanduiding "extra brut" te voldoen. Dit hele proces verloopt zonder enige vorm van filtering en volgens biologische regels en voorschriften.