CORETTE - Cinsault Rosé

€ 9,95
Nog %1 beschikbaar
CORETTE

De Franse huiswijnen van Wijnkoperij De Gouden Ton

De acht CORETTE wijnen zijn letterlijk de huiswijnen van Wijnkoperij De Gouden Ton. Ieder jaar reist namelijk een team van specialisten van Wijnkoperij De Gouden Ton, winkeleigenaren en inkopers, af naar Nuits-Saint-Georges om . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Cinsault
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Inhoud 0,75
Wijnhuis CORETTE
Land Frankrijk

Details

Zalmachtig roze van kleur is deze rosé saignée, in de neus frambozen en aardbeien, smaakvolle frisdroge zomerwijn met verleidelijk fruit, een prettig zuurtje en naast wat kruidigheid zo'n prettig bittertje op het eind. Verkwikkend glas die CORETTE rosé. U nog een glas?

smaakimpressie

De wijn heeft een voor de streek typische lichte zalmachtige kleur en geeft geuren af van fruit als framboos en aardbei. De smaak is droog en elegant met verkwikkende frisheid.

vinificatie

De trossen worden volledig ontsteeld. Daarna ondergaan de druiven een lange inweking met schillen om lengte, kracht, rijkdom, kleur en aroma’s te verkrijgen. De opvoeding vindt voor het grootste deel plaats in roestvrij stalen tanks, gedurende zes maanden. Voor extra complexiteit wordt een deel van de wijn zes maanden gelagerd op eikenhouten vaten.