CORETTE, de Franse huiswijnen van Wijnkoperij de Gouden Ton

De acht CORETTE-wijnen zijn letterlijk de huiswijnen van Wijnkoperij De Gouden Ton. Ieder jaar reist namelijk een team van specialisten van Wijnkoperij De Gouden Ton, winkeleigenaren en inkopers, af naar Nuits-Saint-Georges om in de kelders van het domein zelf elke afzonderlijke wijn te gaan blenden. Dat doen we zelf omdat we al onze kennis over de wijnvoorkeuren van CORETTE-liefhebbers elk jaar op de beste manier in de wijn willen laten terugkomen.

Wat de CORETTE-wijnen bijzonder maakt, is dat het allemaal monocépages zijn. Dat wil zeggen dat ze stuk voor stuk van één type druif zijn gemaakt. Elke fles CORETTE staat model voor de specifieke karakteristieken van die ene druif; de chardonnay is een échte chardonnay, de syrah een typische syrah en de viognier een 100% viognier. Om het druifspecifieke karakter optimaal tot zijn recht te laten komen, wordt de oogst van elke individuele wijngaard apart vergist waarna ons blendteam aan de slag gaat om die jonge, ongerijpte wijnen te mengen tot de wijn die jij zo lekker vindt.

Er zijn acht verschillende CORETTE-wijnen. In wit Chardonnay, Viognier en Sauvignon Blanc. In rood Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Pinot Noir. En er is een Cinsault Rosé. Elke wijn laat je op een toegankelijke, aangenaam expressieve manier genieten van de fruitigheid, de frisheid en de eigenheid van de druif. Het maakt elke CORETTE-wijn tot een wijn waar je niet moeilijk over hoeft te doen, maar waar je simpelweg van geniet omdat het plezier ervan afspat.

CORETTE-wijnen zijn geliefd bij een breed publiek. Mensen die van een glas wijn houden dat je altijd toelacht en je nooit teleurstelt. Niet voor niets dat CORETTE bij veel wijnspeciaalzaken te vinden is, dat het populaire wijnen zijn in de horeca én dat je ze ook terugvindt op de wijnkaart van de KLM Business Class.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

 1. CORETTE - Cabernet Sauvignon
  € 9,50
  +6
 2. CORETTE - Chardonnay
  € 9,75
  +6
 3. CORETTE - Cinsault Rosé
  € 9,50
  +6
 4. CORETTE - Merlot
  € 9,50
  +6
 5. CORETTE - Pinot Noir
  € 9,75
  +6
 6. CORETTE - Sauvignon Blanc
  € 9,50
  +6
 7. CORETTE - Syrah
  € 9,50
  +6
 8. CORETTE - Viognier
  € 9,75
  +6
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten