Corette

De Franse huiswijnen van Wijnkoperij De Gouden Ton

De acht CORETTE wijnen zijn letterlijk de huiswijnen van Wijnkoperij De Gouden Ton. Ieder jaar reist namelijk een team van specialisten van Wijnkoperij De Gouden Ton, winkeleigenaren en inkopers, af naar Nuits-Saint-Georges om in de kelders van het domein zelf elke afzonderlijke wijn te gaan blenden. Dat doen we zelf omdat we al onze kennis over de wijnvoorkeuren van CORETTE liefhebbers elk jaar op de beste manier in de wijn willen laten terugkomen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

 • € 9,50
  +6
 • € 9,75
  +6
 • € 9,50
  +6
 • € 9,75
  +6
 • € 9,50
  +6
 • € 9,75
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  8 producten

  Bijzondere chardonnay wijn

  Wat de CORETTE wijnen bijzonder maakt, is dat het allemaal monocépages zijn. Dat wil zeggen dat ze stuk voor stuk van één type druif zijn gemaakt. Elke fles CORETTE staat model voor de specifieke karakteristieken van die ene druif; de chardonnay is een échte chardonnay, de syrah een typische syrah en de viognier een 100% viognier. Om het druifspecifieke karakter optimaal tot zijn recht te laten komen, wordt de oogst van elke individuele wijngaard apart vergist waarna ons blendteam aan de slag gaat om die jonge, ongerijpte wijnen te mengen tot de wijn die jij zo lekker vindt.

  Eigenheid van de druif

  Er zijn acht verschillende CORETTE wijnen. In wit Chardonnay, Viognier en Sauvignon Blanc. In rood Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Pinot Noir. En er is een Cinsault Rosé. Elke wijn laat je op een toegankelijke, aangenaam expressieve manier genieten van de fruitigheid, de frisheid en de eigenheid van de druif. Het maakt elke CORETTE-wijn tot een wijn waar je niet moeilijk over hoeft te doen, maar waar je simpelweg van geniet omdat het plezier ervan afspat.

  Wijn voor breed publiek

  CORETTE wijnen zijn geliefd bij een breed publiek. Mensen die van een glas wijn houden dat je altijd toelacht en je nooit teleurstelt. Niet voor niets dat CORETTE bij veel wijnspeciaalzaken te vinden is, dat het populaire wijnen zijn in de horeca én dat je ze ook terugvindt op de wijnkaart van de KLM Business Class.

  Wat is de beste temperatuur voor Corette wijn?

  De temperatuur om te serveren is sterk afhankelijk van de wijn die je gaat drinken. Het is belangrijk om te weten dat de temperatuur van een wijn positieve en negatieve elementen zal versterken. Serveer je een witte wijn te koud dan zal de geur en smaak minder goed aanwezig zijn. Is een rode wijn te warm dan kan het aanwezige fruit bijna als gekookt overkomen en de alcohol als branderig. Het is dus belangrijk om hiervoor op te passen.

  De ideale temperatuur voor rode wijn lijkt natuurlijk kamertemperatuur, maar de kamertemperatuur wordt dan wel gezien als zijnde tussen 16 – 18 °C en niet tussen 20 – 22 °C zoals wij tegenwoordig onze kamertemperatuur hebben.