Cailbourdin - Pouilly Fume Les Cris

€ 30,95
Nog %1 beschikbaar
Domaine A. Cailbourdin Dit in 1980 opgerichte bedrijf produceert mooie, intense Sauvignons. De buitengewone aandacht die men heeft voor de wijngaarden resulteert in wijnen van een grote klasse; rijk en complex, met een duidelijke expressie van het terroir. De wijnen worden uitgebracht onder vermelding van de wij . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine A. Cailbourdin
Land Frankrijk

Details

Dit is een een totaal ander type Pouilly-Fumé dan de 'Les Cornets'. Hier voeren elegantie en verfijnde mineraliteit de boventoon. Voor de Les Cris Pouilly-Fumé worden de druiven geoogst op een perceel met een typische 'Caillottes' bodem van kalksteen en kiezels. De 20-30 jaar oude wijnranken liggen op het zuidwesten, waardoor de rijping ideaal is. De jonge wijn rijpt een klein jaar op zijn eigen 'lies' en wordt het jaar na de oogst gebotteld. In tegenstelling tot Les Cornets is deze wijn in zijn jeugd al open en expressief, met aroma's van citrusvrucht, ananas en perzik, aangevuld met minerale noten. Een geweldige gastronomische wijn voor de liefhebbers van vis en andere lekkernijen uit de zee of zoetwater!

smaakimpressie

Een totaal ander type Pouilly-Fumé dan de Les Cornets. Hier voeren elegantie en verfijnde mineraliteit de boventoon. In zijn jeugd is de wijn al zeer expressief, met aroma’s van citrusfruit, ananas en perzik, aangevuld met minerale nuances. Na 1 tot 2 jaar extra flesopleg evolueren de aroma’s naar volle, complexe minerale nuances. Op de tong is de aanzet strak, krachtig en zeer rijk, mondvullend en perfect in evenwicht, met een heel lange finale als toegift.

vinificatie

In de kelders wordt in de rvs-tanks en bij het bottelen onder neutrale, beschermende omstandigheden gewerkt om elke vorm van vroegtijdige (negatieve) oxidatie te vermijden. De druiven worden onmiddellijk na binnenkomst pneumatisch geperst. Na een natuurlijke klaring laat men de most spontaan gisten om het terroirkarakter te benadrukken. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De jonge wijn rijpt een klein jaar op zijn eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) en wordt het jaar na de oogst gebotteld.