Domaine de Montine - Égérie Roussanne

€ 20,33 Regular Price € 27,10
Nog %1 beschikbaar
Domaine de Montine Domaine de Montine is gevestigd in Grignan, in het Drôme Provençale gebied. Al drie generaties is het domein in handen van dezelfde familie. Sinds 1987 hebben Jean-Luc en Claude Monteillet hun vader opgevolgd en hun domein in zelfstandige ‘cave particulière’ opgericht. In totaal bez . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Roussanne
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine de Montine
Land Frankrijk

Details

Domaine de Montine - Égérie Roussanne is een witte wijn gemaakt van de druivensoort Roussanne. Deze wijn wordt geproduceerd in de streek Côtes du Rhône, in Frankrijk. De druiven worden handmatig geoogst en de wijn rijpt vervolgens op eiken vaten. De Domaine de Montine - Égérie Roussanne heeft een intens geelachtige kleur en een aroma van bloemen, wit fruit en een vleugje vanille. De smaak is vol en rijk met tonen van peer, abrikoos en honing. De afdronk is elegant en langdurig. Deze wijn is het best te combineren met visgerechten, wit vlees en geitenkaas. Het is aanbevolen om de wijn op te serveren bij een temperatuur van 10-12 graden Celsius. Domaine de Montine is een wijnmakerij die al jaren bekend staat om de hoge kwaliteit van hun wijnen. De Égérie Roussanne is één van hun meest populaire wijnen, en wordt vaak geprezen om zijn complexiteit en finesse.

smaakimpressie

Dikke Roussanne uit de Rhône, die perfect gaat bij romige visgerechten of bij gerechten met truffel. Deze houtgelagerde wijn heeft tonen van honing, brioche, exotisch fruit en is een beetje smokey.